Mlada Nigerijka dobila slovenski potni list

Košarka 26. Maj 202219:38 > 19:40
Delite:
Foto: Aleš Fevžer

Nadarjena nigerijska košarkarica Sophia Jite Gbemuotor je danes dobila slovenski potni list, je v sporočilu za javnost zapisala celjska ekipa Cinkarna Celje.

Osemnajstletna košarkarica iz Nigerije je v Slovenijo prišla pred štirimi leti. V dresu Cinkarne Celje je osvojila že dva naslova državne in pokalne prvakinje Slovenije, letos se je veselila tudi naslova prvakinje v mednarodni ligi WABA. Ob tem se lahko pohvali še s številnimi osvojenimi naslovi in individualnimi nagradami v mlajših starostnih kategorijah. V letošnji sezoni je bila na zaključnem turnirju mladinskega državnega prvenstva izbrana v najboljšo peterko, prejela je tudi nagrado za najboljšo skakalko turnirja.

Na zaključnem turnirju lige WABA lige je prejela nagrado za najboljšo mlado igralko, na zaključnem turnirju kadetskega državnega prvenstva pa nagrado za najboljšo skakalko turnirja.

Foto: Jan Gregorc

“V Sloveniji se izjemno dobro počutim”

“Zelo sem hvaležna vsem, ki so mi omogočili in pomagali pridobiti slovenski potni list. V Sloveniji se izjemno dobro počutim, tukaj sem spoznala veliko čudovitih in dobrih ljudi. Veselim se tudi igranja za slovensko reprezentanco, ki ji bom skušala po najboljših močeh pomagati do čim boljših rezultatov,” je dejala Sophia Jite Gbemuotor.

Komentari

Vaš komentar