Kako je Alen znova postal Omić

Košarka 26. Maj. 20229:33 > 9:36
Delite:
Alen Omić: kot Alen in kot Omić. Foto: Aleš Fevžer

Cedevita Olimpija je v sredo z zmago proti Helios Suns (81:66) storila prvega od treh potrebnih korakov do naslova državnega prvaka. Tudi z Alenom Omićem, ki je moral ob selitvi z mednarodne na domačo sceno zamenjati dres.

Potem ko je Alen Omić novembra znova postal član Cedevita Olimpije, je v ligi ABA in EuroCupu presenetil tudi s prav posebnim dresom. Na hrbtni strani si je namreč nad številko 24 zaželel izpis imena in ne priimka. Kot je pojasnil 30-letni bosanski center s slovenskim potnim listom, je napis Alen simboliziral nekega novega igralca v dresu Olimpije. Novega Alena. Zgodba je dobila učinkovito nadaljevanje po tem, ko je 216 centimetrov visoki orjak postal pravi ljubljenec Stožic. Navijače je navdušil z izjemno energijo in s stalnim odzivanjem na klice s tribun.

V končnici državnega prvenstva pa je bil nekdanji slovenski reprezentant primoran znova obleči dres, na katerem je nad številko zapisan priimek. Za razliko od jadranske lige in evropskega pokala, kjer je lahko igral kot Alen, tekmovalne propozicije 1. SKL namreč v svojem 53. členu ob določilih o opremi igralcev jasno opredeljujejo, da morajo biti dresi ”na hrbtni strani opremljeni s priimki igralcev.”

Z devetimi točkami, kar 16 skoki, 4 asistencami je bil Omić v sredo statistično najboljši član Cedevita Olimpije. Piko na i je v zadnji četrtini postavil tudi z uspešnim metom za tri točke, ki si ga lahko ogledate v zgornjem videu. Prvi strelec je bil sicer Yogi Ferrell (19 točk), pri Domžalčanih pa je izstopal Carlbe Ervin (21). Druga tekma finala bo sicer na sporedu v soboto ob 17.30, tudi s prenosom na Sportklubu.

Komentari

Vaš komentar