Srbi dokončno ostali brez poškodovanega zvezdnika

Eurobasket 2022 31. Avg 202221:24
Delite:
Foto: guliverimages

Srbi, za mnoge prvi favoriti evropskega košarkarskega prvenstva, bodo v Pragi igrali brez Nemanje Bjelice. Nekdanjega igralca severnoameriške lige NBA, zdaj pa košarkarja Fenerbahceja, so po poškodbi mišice na desni nogi čakali do zadnjega možnega trenutka, a na koncu spoznali, da ni dovolj dobro telesno pripravljen, da bi zdržal napore.

“Nemanje nismo mogli vrniti v proces treningov, tako da se ni mogel adekvatno pripraviti. Z njegovim nastopom bi lahko samo tvegali poslabšanje stanja, zato smo se odločili, da ostane doma,” je dejal zdravnik reprezentance Dragan Radovanović, ki je selektorju Svetislavu Pešiću sporočil tudi bolj veselo novico.

Nemanja Nedović je namreč povsem pozdravil poškodbo s pripravljalne tekme proti Sloveniji in bo na prvenstvu, na katerem Srbi skupaj z Nizozemsko, Finsko, Poljsko, Izraelom in Češko sestavljajo skupino D, lahko igral. Pešić je tako šele danes objavil končno sestavo reprezentance, poleg Bjelice so s seznama odpadli še Boriša Simanić, Ognjen Dobrić ter Filip Petrušev.

Na seznamu so Dejan Davidovac, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Vasilije Micić, Vladimir Lučić, Nemanja Nedović, Dušan Ristić, Nikola Kalinić, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Milutinov in Nikola Jokić.

Komentari

Vaš komentar