To ni konec košarke v Novem mestu

Košarka 10. Maj. 20229:52
Delite:
Jure Balažič. Foto: Aleš Fevžer

Kot košarkar je bil del novomeških košarkarskih pravljic. Kot direktor KK Krka se je letos soočil z eno večjih rezultatskih in kadrovskih kriz. "Prezgodaj je, da bi govorili o tem, kakšna bo prihodnost. A jasno je, da želimo Krko vrniti tja, kjer je že bila," po izpadu iz lige ABA in četrtfinalnem koncu sezone v državnem prvenstvu zagotavlja Jure Balažič.

Poraz proti Cedevita Olimpiji, ki je v ligi za prvaka nastopala s pomlajeno zasedbo, v končnico pa v generalki za polfinale lige ABA vstopila z najmočnejšim kadrom, je bil za Krko pričakovan. Tako v petek v Novem mestu, kjer so bili zmaji boljši z rezultatom 82:63, kot v ponedeljek v ljubljanskem Tivoliju (102:80). Vseeno je imel četrtfinalni izpad simbolno noto. Predstavljal je konec neuspešne sezone, v kateri se večkratnim prvakom ni uspelo obdržati v ligi ABA.

“Ocena sezone je pravzaprav enostavna. Glede na cilje, ki smo si jih zastavili, lahko sezono vsekakor označimo za neuspešno. Razlogov je več. Čaka nas analiza in razmislek o tem, kako naprej. Zanesljivo pa to ni konec košarke v Novem mestu,” pravi direktor kluba Jure Balažič, ki se nikakor ne more otresti občutka, da bi se lahko končalo drugače, če se Krka ne bi znašla v spirali poškodb.

Vseeno se zdi, da pretiranega vznemirjenja v Novem mestu ob slabi sezoni ni. Kot bi bila nekdaj vročekrvna publika povsem anemična. “Prav gotovo ljudje pridejo z rezultati. Dobre igre bodo nagradili tudi navijači. Nedvomno pa ni realno gledati na zdajšnji položaj skozi prizmo tega, kar se je nekoč dogajalo v Novem mestu. Nimamo infrastrukture. Tudi proračun je manjši od najboljših časov, a vseeno zadovoljiv. Tudi z razpoložljivimi sredstvi bi morala biti sezona boljša. A iz tega položaja se lahko marsikaj naučimo in gradimo naprej,” razmišlja direktor.

Krka je zaostala za cilji. Foto: Aleš Fevžer

Del analize bo vsekakor tudi ocena trenerja Daliborja Damjanovića. Ta je v ponedeljek trenerju Olimpije Jurici Golemcu čestital za prepričljivo zmago, sam pa ni skrival razočaranja in jeze. Tako je v Tivoliju ob povsem korektnem novinarskem vprašanju o oceni sezone odvihral izpred mikrofonov in novinarju očital nekorektnost in provokativnost.

Direktor Krke po drugi strani ni imel težav z vlečenjem črte pod sezono. Nekoliko bolj negotov pa je bil njegov pogled v prihodnost. Tako še ni mogel povsem z gotovostjo trditi, v katerih tekmovanjih bodo nastopali Novomeščani in kakšna bo usmeritev. “Vsekakor želimo znova konkurirati najboljšim v državi. Tudi Olimpiji,” je dejal Balažič, ki upa tudi na nadaljnjo podporo dolgoletnega generalnega pokrovitelja. “Krka nam je vedno stala ob strani. V dobrem in slabem. Verjamem, da bo tako tudi v prihodnje,” je pogovor zaključil Jure Balažič.

Komentari

Vaš komentar