To so dnevi, ko je Luka Dončić prost

Košarka 23. Nov 202315:01 0 komentarjev
Foto: profimedia

Liga NBA je šov, ki ga vsak dan pripravijo najboljši košarkarji na svetu. Vseeno pa je tudi zvezdnikom kdaj prizanešeno. Kdaj imajo Luka Dončić in ostali košarkarji v ligi NBA proste dni?

Le redki “prazniki” so tako pomembni, da prekinejo dogajanje rednega dela sezone v ligi NBA. No, en takšnih je današnji, ko v ZDA praznujejo zahvalni dan, ponoči tako tekem ne bo.

Takšni dnevi za košarkarje ne pridejo pogosto. Drugič v letošnji sezoni se je zgodilo, da bo dan minil brez odigrane tekme v ligi NBA. Drugo leto zapored se je liga namreč odločila, da tekme ne bodo odigrane 7. novembra, ko je čez lužo volilni dan.

Čez dober mesec, na božični večer, je vseh 30 ekip prav tako prostih. Drugače je za božič, ko že tradicionalno poteka pet težkopričakovanih tekem. Tretjič zapored bo 25. decembra igral Luka Dončić, tokrat proti Phoenixu. Na božični dan bodo na sporedu še tekme New York – Milwaukee, Denver – Golden State, Los Angeles Lakers – Boston in Miami – Philadelphia.

Od 16. do 21. februarja 2024 tekem rednega dela sezone ne bo zaradi All Star premora.

Poseben dan na košarkarskem koledarju v ZDA pa nastopi v začetku aprila, letos 8.. Takrat bo namreč na sporedu finale študentske NCAA lige. Tradicionalno zato NBA tekem ni, Amerika pa spremlja naslednje mlade talente, ki se želijo dokazati na največjem odru.

Prosti dnevi v ligi NBA:

7. november: volilni dan
23. november: zahvalni dan
24. december: božični večer
16. – 21. februar: All Star vikend
8. april: finale študentske lige NCAA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!