Gregg Popovich oštel navijače: “Nehajte! To ni naša kultura”

Košarka 23. Nov 20238:25 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Če boste odprli družabna omrežja, bo danes zjutraj verjetno daleč najbolj priljubljen posnetek s tekme med San Antoniom in LA Clippers, na kateri so trenerju domačih Greggu Popovichu navijači San Antonia stopili na živec.

Najizkušenejšega stratega lige NBA je močno zmotilo, da občinstvo z glasnimi vzkliki in žvižgi želi zmotiti nasprotno ekipo, Los Angeles Clippers.

Ko so gledalci v Frost Bank Centru ob koncu prvega polčasa skušali nagajati pri prostih metih Kawhija Leonarda, je 74-letnemu Popovichu prekipelo. Odšel je do glavnega povezovalca tekme, mu vzel mikrofon in se zadrl: “Oprostite, naj si vzamem sekundo. Nehajte glasno vpiti in pustite, da fantje enostavno igrajo. Imejte vsaj malo dostojanstva. To ni naša kultura! Prenehajte z vpitjem …”

Sovražnik številka 1

Leonardu nekateri navijači franšize Spurs več kot očitno ne morejo oprostiti dejstva, da je nekaj let nazaj izsilil menjavo ekipe in se s trebuhom za kruhom podal v Toronto.

Iz tistega časa je znan tudi zvočni posnetek, kako svojemu agentu Leonard po telefonu reče, da sovraži San Antonio in ga želi čim prej zapustiti.

Težko rečemo, da so glavnega trenerja San Antonia gledalci ravno ubogali. Po začetnem šoku so sledili še glasnejši vzkliki, je pa res, da ni več tako hudo, kot v prvi sezoni po odhodu iz San Antonia, ko so ga navijači v Teksasu vsakič zasuli s psovkami in glasnim vpitjem.

Leonardu se je na koncu smejalo, Clippers so iz San Antonia odšli z zmago 109:102.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!