Tony Parker odslovil brata in čaka na svetovnega prvaka

Evroliga 23. Okt 20239:31 0 komentarjev
Tony Parker. FOTO: Profimedia

Potem ko je bil TJ Parker prisiljen zapustiti klop Asvela, je francoski evroligaš vknjižil ligaško zmago. A le z začasno trenersko rešitvijo.

Nekdanji francoski košarkarski zvezdnik Tony Parket ima v vlogi predsednika Asvela v zadnjem obdobju veliko dela. Po slabem začetku sezone se je minuli teden odločil za pričakovano kadrovsko potezo. Odslovil je dosedanjega trenerja. Zgodba pa je toliko bolj zanimiva, ker je bil to njegov mlajši brat Terence Jonathan Parker. Kot je pojasnil, klub potrebuje močan šok, časa za potrpežljivost pa ni.

V nedeljo je sicer Asvel v francoskem prvenstvu premagal Roanne (93:88), a to še ni odziv, ki ga Parker želi videti. Tekmo sta vodila pomočnika dosedanjega trenerja, v začetku tedna pa gre pričakovati tudi naznanitev trajne rešitve.

Prva želja dolgoletnega francoskega evroligaša je Gordon Herbert, kanadski strokovnjak, ki je poleti svetovno košarkarsko javnost navdušil kot selektor Nemčije, s katero je v Manili postal svetovni prvak. In prav položaj v nemški reprezentanci je trenutno največja ovira za Herbertovo selitev v Villeurbanne. Parker je že napovedal pogovore z nemško košarkarsko zvezo.

Asvel po štirih krogih evrolige še nima zmage, v petek pa se bo pomeril z Virtusom iz Bologne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!