Tretji polčas: Dokažite ali odstopite

Evroliga 18. Nov 202210:18 0 komentarjev
Ergin Ataman in Šarunas Jasikevičius. Foto: Euroleague

Zmaga Anadolu Efesa nad Barcelono (96:86) v osmem krogu Evrolige je dobila zanimivo nadaljevanje. V svojevrstnem sporu, ki deloma spominja na "afero škatla" ob rokometni tekmi ženskih reprezentanc Slovenije in Srbije, sta se znašla trenerja obeh klubov Ergin Ataman in Šarunas Jasikevičius.

Gostovanje Barcelone v Istanbulu se po zadnjem zvoku sirene ni končalo. Pa ne le zaradi spora na katalonski klopi. Trener Šarunas Jasikevičius je namreč zaradi domnevnega nespoštovanja ekipe v garderobo predčasno poslal srbskega reprezentanta Nikolo Kalinića in pozneje dejal, da bodo položaj rešili znotraj ekipe. Litovski trener, ki je še kot igralec odličen pečat pustil tudi v Ljubljani, je po tekmi dodobra razburil tudi domači tabor. Članu strokovnega štaba naj bi dejal, da so Turki skrivoma snemali enega od treningov Barcelone.

Na obtožbe, ki spominjajo na nedavno afero z evropskega rokometnega prvenstva v Sloveniji, ko so Srbkinje z objavo škatel, v katerih so bile snemalne naprave, gostiteljice obtožile snemanja treninga v Laškem, se je hitro odzval tudi trener Anadolu Efesa. Ergin Ataman je bil zelo jasen. “Če je to res, bom odstopil,” je dejal 56-letni trener dvakratnega in obenem tudi aktualnega evropskega klubskega prvaka.

Toda … “Šarunas, ki je moj dober prijatelj, mora to dokazati. Če pa tega ne bo storil, pričakujem opravičilo, obenem pa bi se moral umakniti tudi iz odbora glavnih trenerjev,” je dodal Ataman, ki je v četrtek prišel šele do tretje evropske zmage v sezoni. Anadolu Efes tako zaseda skromno 13. mesto. Barcelona je po drugi strani po tretjem porazu zdrsnila na peto mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!