Uradno: Sekulić se seli v Rusijo

Košarka 20. Jul 202215:37 0 komentarjev
Aleksander Sekulić. Foto: Fiba

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je bil s strani ruskega kluba Lokomotiv Kuban tudi uradno potrjen za novega glavnega trenerja. Po petih letih delovanja v češkem Nymburku si je tako našel nov in še precej večji izziv.

“Zelo sem zadovoljen, da sem postal del te družine. Klub je v preteklosti pod taktirko izjemnih trenerjev dosegal odlične izide in ima veljavo na mednarodni ravni. Moja naloga in tudi strast je, da nadaljujem njihovo delo. Navijačem bom poskušal prinesti uspeh, moji predhodniki so postavili visoko letvico. Čaka nas veliko dela s talentiranimi ruskimi košarkarji, ki predstavljajo pomemben del Lokomotiv Kubana,” je ob podpisu dejal Aleksander Sekulić.

42-letni slovenski strateg je na klopi nasledil Srba Branka Maksimovića. V lanski sezoni je Kuban veljal tudi za enega od favoritov EuroCupa, a ga je, kot vse evropske klube v evropskih tekmovanjih, zaustavila ruska invazija Ukrajine. Tudi prihodnjo sezono Lokomotiva ne bo del evropskega pokala, saj ruski klubi ostajajo izključeni.

V VTB ligi, razširjenem ruskem prvenstvu, je Lokomotiv Kuban lani zasedel četrto mesto po rednem delu in v končnici izpadel v polfinalu, kjer je bil močnejši moskovski CSKA.

Foto: FIBA

“Sekulić je razmeroma mlad trener, a hkrati že zelo izkušen strokovnjak. Njegovo kariero spremljam od leta 2011, ko se je Kuban srečal s Krko. Prepričan sem, da bo velika pridobitev za ‘Loko’ in bodo pod njegovim vodstvom mladi igralci še naprej napredovali. Strategija ostaja nespremenjena, še naprej se bomo zanašali na naš razvoj. Sekulićeve mednarodne izkušnje bodo pomagale igralcem doseči še višjo raven,” je s podpisom zadovoljen predsednik kluba Andrej Vedischev.

Sekulić si v zadnjem obdobju v košarkarskem svetu ustvarja vse večje ime. V Nymburku je bil sprva štiri sezone pomočnik trenerja, lani pa napredoval na položaj glavnega stratega ter klub popeljal do naslova češkega prvaka.

Pred dvema letoma je prevzel tudi vodenje slovenske izbrane vrste, jo popeljal na evropsko prvenstvo 2022 v Nemčiji, kjer bo septembra letos branila naslov in lani tudi prvič v zgodovini reprezentance še na olimpijske igre, kjer je Slovenija osvojila četrto mesto. Preden se bo pridružil novemu klubu, ga znova čaka naporno delo v reprezentanci. Danes je objavil razširjeni seznam reprezentance, priprave izbrana vrsta začne v ponedeljek, EP pa se konča šele 18. septembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!