V finalu ženskega košarkarskega pokala Celje in Triglav

Košarka 25. Apr 202113:24 0 komentarjev
V obračunu za pokalno lovoriko se bosta merila Celje in Triglav. Foto: KZS

Danes ob 16. uri bo v Celju odigran košarkarski finale za ženske. Tekmeca v finalu bosta gostitelj tekmovanja Cinkarna Celje in kranjski Triglav.

V soorganizaciji Košarkarske zveze Slovenije in ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje nas danes ob 16. uri čaka še finalni obračun v Pokalu članic 2020/21. Za naslov najboljšega se bodo udarile gostiteljice Celjanke in košarkarice Triglava iz Kranja.

Kranjčanke so v polfinalu premagale Grosuplje z 62:51. Po izenačeni prvi četrtini so Gorenjke naredile delni izid 16:2 in na odmor odšle z veliko prednostjo 17 točk (39:22). Grosupeljčanke so se z enakim delnim izidom v začetku drugega polčasa približale le na tri točke zaostanka, pred zadnjo četrtino je imel Triglav sedem točk prednosti. V začetku zadnjega dela so Kranjčanke znova naredile serijo 11:0, kar je dokončno odločilo tekmo. Grosuplje se je ob koncu sicer približalo, a ni bilo dovolj. Najboljša strelka tekme je bila košarkarica Triglava Ajda Burgar (23 točk in 8 skokov), pri ekipi Grousplja pa Tinkara Zoran z 22 točkami.

V drugem polfinalu so branilke naslova Celjanke visoko premagale Ježico s 86:48. Ljubljančanke so sicer bolje začele tekmo, a je sledil silovit odgovor domačink v drugi četrtini. Z agresivno obrambo je Celje svojo prednost do odmora povišalo na kar 24 točk. V drugem delu so le še nadzorovale tekmo, na njihovo premoč pa kaže statistika: 43%-29% zadetih metov iz igre, 56-30 razmerje v skokih. Pri Celjankah sta bili najboljši Lea Debeljak in Snežana Bogičević, ki sta dosegli po 16 točk, pri poraženkah je bila najboljša Sara Meden z 19 točkami.

Današnji finale med Cinkarno Celjem in Triglavom se začne ob 16. uri, s prenosom na programu Sportklub 4!

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!