Vodstvo evrolige beograjskemu klubu naložilo hudo kazen

Evroliga 2. Dec 202210:13
Vildoza; Foto: Guliverimage

Evroliga je na svoji uradni spletni strani objavila, da je vodstvo sprejelo odločitev o prepovedi registracije novih igralcev Crveni zvezdi.

Organizacija, ki bdi nad elitnim evropskim košarkarskim tekmovanjem v sporočilu za javnost ni točno navedla, za koliko časa bo odlok v veljavi.

Beograjski klub je sankcije utrpel zaradi finančnih težav oziroma neizpolnitve pogodbenih obveznosti.

“Potem, ko je upravna nadzorna komisija sprožila sodni postopek proti Crveni zvezdi na podlagi obstoječih obveznosti in nezmožnosti posredovanja potrebnih podatkov, je finančni svet izrekel začasni ukrep prepovedi registracije novih igralcev in trenerja,” med drugim piše v sporočilu.

Igralci Crvene zvezde; Foto: Euroleague

S kluba rdeče-belih že pomirjajo svoje pristaše, da je to le pogojna prepoved, ki je administrativne narave in bo težava odpravljena v najkrajšem možnem času.

Italijani brez Miloša

Zvezda sicer nocoj ob 18. uri doma v hali Aleksandra Nikolića gosti bolonjski Virtus, ki pa na obisk prihaja brez kaznovanega Miloša Teodosića.

Nekdanji kapetan srbske reprezentance je bil suspendiran za dve tekmi, potem ko se je na tekmi proti Efesu komajda zadržal, da ne udari slovenskega sodnika Damirja Javorja.

To pomeni, da bo 35-letni organizator igre izpustil še srečanje proti Olympiakosu.

Po tekmi vsi na “fuzbal”

Košarkarski klub Crvena zvezda je po tekmi z Vritusom v dvorani zagotovil ogled srečanja SP v nogometu med Srbijo in Švico na velikem ekranu.

Komentari

Vaš komentar