Z balkansko glasbo do natančnejše roke

Košarka 17. Okt 20229:33 0 komentarjev
Luka Dončić
Luka Dončić. Foto: Guliverimage

Prvi zvezdnik slovenske košarke Luka Dončić odšteva dneve po začetka pete sezone v severnoameriški poklicni ligi NBA.

Pri Dallas Mavericks so se na pragu sezone lotili zaključnega “čiščenja” igralskega kadra. Brez mesta v ekipi je kot odvečni košarkar ostal Grant Riller, pred tem so se na stranskem tiru znašli Marcus Bingham, Tyler Hall in DJ Stewart, medtem ko pa si je McKinley Wright prislužil tako imenovano dvosmerno pogodbo.

Jasno je, da našteti košarkarji v nobenem primeru ni bi ali ne bodo igrali vidne vloge v zasedbi ene od treh ekip lige NBA iz Teksasa. Kot je tudi jasno, da slednja stavi predvsem na Luko Dončića. Ta vstopa v svojo peto sezono v ligi najmočnejši ligi na svetu. Prvo v okviru nove pogodbe. To je tista, ki jo je že lani po olimpijskih igrah podpisal v Ljubljani in mu bo v petih letih prinesla vrtoglavih 215.159.700 ameriških dolarjev.

Dončić medtem s soigralci pili še zadnje podrobnosti pred sredinim začetkom sezone. V noči na četrtek po slovenskem času se bo Dallas pomeril s Phoenixom. Pozornost navijačev kluba slovenskega zvezdnika so ob tem v zadnjem obdobju pritegnili posnetki s treningov. Na prvem je Luka s črte prostih metov zadel petnajst zaporednih poskusov, pri čemer mu je žogo podajal rojak Marko Milič, po novem član strokovnega štaba.

Po spletu pa je zaokrožil tudi posnetek, na katerem LD 77 uri svoj met za tri točke. Bolj kot natančnost je v oči oziroma ušesa bodla glasbena podlaga. Trening je namreč spremljala pesem “Drugarice” v izvedbi srbske zvezdnice Cece.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!