Za Dončića v Ljubljano prihajajo Cuban, Dirk in Kidd

Košarka 6. Avg 202118:28 > 20:51 0 komentarjev
Luka Dončić in Mark Cuban
Luka Dončić in Mark Cuban, foto: Guliverimage.

Marc Cuban, lastnik Dallas Mavericks, bo v prihodnjih dneh poletel proti Sloveniji na slavnostni podpis nove pogodbe Luke Dončića s teksaško franšizo. Slovenskemu zvezdniku se obeta, glede na pravila lige NBA, največja možna petletna pogodba vredna 207 milijonov dolarjev (176 milijonov evrov).

Že pred dnevi smo poročali, da se Luki Dončiću letošnje poletje obeta nova megalomanska pogodba, ki bo v veljavo vstopila leta 2022 in Slovenca na Dallas vezala do leta 2027. Za podpis bi se lahko dogovoril že 2. avgusta, a mu je klub dal mir med izjemno pomembno reprezentančno akcijo s Slovenijo na olimpijskih igrah.

Podpis nove pogodbe se kot kaže ne bo zgodil v Dallasu, temveč prihaja iz ZDA v Slovenijo delegacija iz kluba, del katere bo tudi ameriški milijarder Marc Cuban, poroča Dallas Morning News.

Prihajajo vsi veljaki kluba

“Viri so nam sporočili, da lastnik Mark Cuban, novi športni direktor Nico Harrison, novi trener Jason Kidd, skupaj s pomočnikom športnega direktorja Michaelom Finleyjem in svetovalcem Dirkom Nowitzkim, naslednji teden letijo v Dončićevo domačo Ljubljano, da mu dostavijo petletno, 207 milijonov dolarjev vredno maksimalno pogodbo,” se glasi zapis na spletni strani Dallas Morning News.

Luka Dončić
Luka Dončić (Foto: Jevone Moore/Icon Sportswire)

Glede podpisa ni dvoma, vprašanje je le, kdaj se bo zgodil. Da bo podaljšal pogodbo je Luka povedal že ob koncu sezone v ligi NBA. Pogajanja v njegovem primeru niso zahtevna, pravila namreč košarkarjem, ki so bili vsaj dvakrat izbrani v eno od najboljših peterk lige omogočajo, da letno prejmejo 30 odstotkov t.i. salary capa, oziroma deleža od proračuna za plače, kolikor ga imajo na voljo klubi.

Sprva je bilo predvideno, da bo prejel 202 milijona dolarjev, a je salary cap medtem še malce zrasel. Edina nejasnost je, ali bo tudi zadnje, peto leto pogodbe, že zagotovljeno, ali bo imel Dončić enostransko možnost podaljšanja. Takšnih klavzul so v pogodbah običajno deležni le največji zvezdniki lige NBA.

Luka se medtem s Slovenijo pripravlja na zadnjo tekmo v Tokiu. V boju za bronasto medaljo bodo nasprotniki Avstralci, Dončić pa bo znova glavno orožje naše reprezentance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!