Zdaj tudi uradno: Zlati center končal kariero

Košarka 15. Jan 202211:18 komentar
Gašper Vidmar je tudi uradno končal kariero.

Kar se je napovedovalo že dalj časa, se je zdaj tudi uresničilo. Košarkarski center, član zlate reprezentance iz leta 2017, Gašper Vidmar je v pogovoru za Dnevnik potrdil, da je končal kariero. Levo koleno po dveh hudih poškodbah enostavno ni dovoljevalo nadaljevanja.

Kot je Gašper Vidmar že v sredini decembra namignil v pogovoru za našo spletno stran, je bil zaključek kariere zelo blizu. Takrat je bil 95-odstotno prepričan, da je njegove športne poti konec. Kot je zdaj v pogovoru za Dnevnik zatrdil, pa je tudi dokončno zaključil z igranjem na profesionalnem nivoju.

Razlog je jasen: levo koleno po dveh hudih poškodbah in številnih naporih ne dovoljuje več igranja košarke na najvišji ravni. Lani je v drugi polovici leta še verjel, da se bo zdaj januarja vrnil v Venezio, a enostavno ne gre več.

Vidmar bo ostal v zgodovino zapisan kot eden izmed 12 igralcev, ki so Slovenijo leta 2017 popeljali na evropski vrh. Zadnjo tekmo za reprezentanco je odigral 17. septembra 2018 proti Turčiji, na klubski ravni pa 2. junija lani ob porazu Venezie v Milanu.

Zadnja tekma za klub in reprezentanco?

2. junij 2021: Armani Milano – Reyer Venezia 93:83

Zadnjo uradno tekmo je Gašper Vidmar odigral 2. junija letos, ko je z Venezio, katere član je bil zadnje tri sezone, v italijanskem prvenstvu gostoval pri evroligašu Armani Milanu. Benečani so izgubili s 83:93, 210 centimetrov visoki slovenski center je na parketu preživel devet minut in tekmo sklenil brez točke ter eno ukradeno žogo.

17. september 2018: Slovenija – Turčija 77:86. 

Zadnjo tekmo za slovensko izbrano vrsto je odigral 17. septembra 2018 proti Turčiji v ljubljanskih Stožicah. Vidmar je v 33 minutah vpisal osem točk, 10 skokov, tri podaje in eno ukradeno žogo.

Gašper Vidmar se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovino slovenske košarke.

V pogovoru za Dnevnik je razkril še, da je bil v karieri blizu nastopanja v ligo NBA, saj so potekali pogovori z New Orleansom. Kaj bo počel v prihodnosti, natančno še ne ve. “Trenutno pomagam bratu in očetu v podjetju, ki se ukvarja s prodajo reklamnega materiala. Potem pa bomo videli.V košarki se za zdaj ne vidim, zagotovo pa puščam odprte možnosti, da se v prihodnosti vrnem tudi v kakšni drugi vlogi,” je dejal priljubljeni, 210 centimetrov visoki Vidmar.