Zeleno sodelovanje: Bečirović po pomoč h grškemu velikanu?

Košarka 4. Feb 202320:061 komentar
Sani Bečirović
Športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović. Foto: Aleš Fevžer

Letošnja sezona Cedevita Olimpije se ne odvija po začrtani poti. V EuroCupu zmaje v končnico pelje le še čudež, medtem ko so v niz porazov zdaj zapadli tudi v ligi ABA. V Stožicah se medtem že ozirajo v prihodnost. Če gre verjeti grškim medijem, se Ljubljančani dogovarjajo za sodelovanje s Panathinaikosom.

Cedevita Olimpija je v soboto izgubila v Skopju, kjer je bil boljši zadnjeuvrščeni MZT. To je bil še tretji poraz v nizu v jadranskem tekmovanju, a zmaji kljub temu z 12 zmagami s 17 tekem ostajajo v boju za 3. mesto po rednem delu. Precej bolj klavrna je podoba v evropskem pokalu. Tam slovenski prvaki v skupini A zasedajo dno, pet krogov pred koncem pa za mesti, ki vodijo v končnico, zaostajajo za kar tri zmage.

Kadrovanje se letos, če sodimo na tej točki sezone, zmajem ni posrečilo. Dodatno so jim ponagajale še poškodbe, ki so jim začele delati preglavice še pred prvo uradno tekmo. Z največjimi težavami se spopada Zoran Dragić, ki naj bi skupaj z Edom Murićem prevzel tudi glavnino bremena pri vodenju garderobe, potem ko je klub poleti zapustil Jaka Blažič.

Mlajši od bratov Dragić je uvodne tri mesece sezone na stranskem tiru preživel zaradi strganega rektusa. Po vrnitvi je odigral le pet tekem, ko je ponagajal še levi komolec. Na parket se je po skoraj sedmih tednih vrnil v Skopju, a ob porazu odigral le dobre štiri minute ter ostal brez točke.

Zoran Dragić je bil večji del letošnje sezone na stranskem tiru. Foto: Aleš Fevžer

Sodelovanje z grškim velikanom?

Ljubljančani so se v zadnjem obdobju sprijaznili z usodo in začeli obračati v prihodnost. Tako je direktor Davor Užbinec pred kratkim dejal, da med letošnjo sezono ne gre pričakovati dodatnih posegov v moštvo. Da se v ozadju že odvijajo pogovori za nadaljevanje projekta, je v Grčiji poročal portal Sports DNA.

Športni direktor Olimpije Sani Bečirović naj bi se srečal s predstavniki Panathinaikosa, kjer je nekdanji slovenski reprezentant dobro zapisan. V Atenah je sprva igral in bil nato še eno sezono tudi pomočnik trenerja Aleksandara Đorđevića.

“Srečanje je bilo osredotočeno na prihodnost in možnost sodelovanja med obema kluboma. V prihodnje bi lahko grški košarkarji odhajali v tujino na kaljenje in po igralne minute,” pišejo Grki, ki torej trdijo, da bi lahko Pao v Ljubljano po nabiranje izkušenj poslal mlajše člane moštva, ki je sicer stalnica v elitni Evroligi.

Od sodelovanja bi lahko imela dobrobit oba kluba, še dodajajo: “Panathinaikos bi dobil dodaten vpogled v jadransko ligo, ki proizvede veliko kvalitetnih košarkarjev, zmaji pa bi pri poskusu preboja na višjo raven dobili pomoč.”

Cedevita Olimpija bo sicer sezono nadaljevala v sredo, ko bo v 14. krogu EurpCupa gostovala pri Prometeju.

Komentari

Vaš komentar