Želite igrati v ligi NBA? Cepite se!

Košarka 2. Sep. 202110:07
Delite:
Foto: Guliverimage

Potem ko je vodstvo lige NBA pred dnevi naznanilo, da bodo morali biti v novi sezoni vsi sodniki cepljeni proti novemu koronavirusu, je zdaj jasno, da podobna pravila čakajo tudi košarkarje vsaj treh moštev. Pričakovati pa je, da ne bo ostalo le pri tem.

Nedavni odlok ameriških mest New York in San Francisco, ki se nanaša na obveznost cepljenja ob vstopih v določena območja, bo vplival tudi na ligo NBA. Po poročanju športne mreže ESPN, košarkarji ne bodo označeni za izjemo. Posledično to pomeni, da bodo morali biti igralci moštev New York Knicks, Brooklyn Nets in Golden Sate Warriors cepljeni, če bodo želeli vstopiti v dvorano. Cepljenje bodo lahko odklonili le na podlagi zdravstvenih ali verskih razlogov.

Tovrstna pravila zaenkrat veljajo le za domače ekipe, za gostujoče pa, da bodo ob necepljenosti v gibanju zelo omejene. Pričakovati je, da se bo za podoben ukrep odločilo še več mest, okrožij ali zveznih držav. Poleg tega pa je liga NBA že napovedala, da bo vodila sezname (ne)cepljenih.

Ob tem je že več dni znano, da bodo morali biti pred novo sezono cepljeni vsi sodniki ter ostalo osebje, ki deluje v stiku s košarkarji.

Komentari

Vaš komentar