Žiga Samar: Imamo še veliko rezerve

Košarka 6. Avg 202222:30 > 22:49 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenija je v okviru priprav na EuroBasket odigrala še drugo pripravljalno tekmo. V Celju so gostovali Črnogorci, varovanci Aleksandra Sekulića pa so na koncu tekmo prepričljivo dobili (70:52). Po tekmi je pred kamere Sportkluba stopil Žiga Samar, ki je poudaril, da kljub zmagi še vedno obstajajo rezerve.

“Na koncu je pomembno, da smo še eno tekmo dobro odigrali in jo pripeljali do konca. Še naprej moramo graditi, delati. Mislim, da imamo še veliko rezerve, tako da bomo poskušali popraviti stvari, ki jih nismo uspeli dobro narediti,” je po tekmi dejal Žiga Samar.

Selektor Aleksander Sekulić se je že takoj po tekmi pričakovano skrčil reprezentančni seznam. Priprave tako zapuščajo Saša Ciani, Luka Ščuka, Bine Prepelič in Robert Jurković. Medtem ko Samar še naprej ostaja del reprezentance.

Izjava Žige Samarja po tekmi v celoti:

“Črnogorci so se vrnili v igro. Nato smo nekoliko bolje zaigrali v obrambi in tudi nekoliko bolj agresivno v napadu, tako da nam je na koncu tekmo uspelo pripeljati do konca,” je še dodal organizator igre.

Vrhunci s tekme v Celju: