Znano, kdaj bodo Slovenci branili evropski naslov

Košarka 6. Dec 202113:20
Foto: Guliverimage

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je danes potrdila termine tekem na evropskem prvenstvu, ki bo na sporedu med 1. in 18. septembrom prihodnje leto. V Kölnu v Nemčiji se bodo varovanci selektorja Aleksandra Sekulića najprej v okviru skupine B pomerili z Litvo, in sicer 1. septembra 2022 ob 17.15.

Po dnevu premora v dvorani Lanxess, ki sprejme 19.000 gledalcev, slovenske košarkarje 3. septembra čaka obračun proti Madžarski (20.30), dan kasneje, torej v nedeljo, 4. septembra, pa še dvoboj proti Bosni in Hercegovini (17.45).

Sledi nov dan premora, za konec skupinskega dela pa sledita še dvoboja z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7., 17.15).

Skupinski del evropskega prvenstva bo potekal v Pragi, Tbilisiju, Kölnu in Milanu. Štiriindvajset reprezentanc je razdeljenih v štiri predtekmovalne skupine. Slovenska vrsta bo 14. zapovrstjo nastopila na evropskem prvenstvu.

Skupinski del se bo končal 7. (skupini A in B) oziroma 8. septembra (skupini C in D). Štiri najboljše reprezentance iz posamezne skupine bodo napredovale v izločilne boje, ki jih bo gostil Berlin. Dvoboji osmine finala bodo na sporedu 10. in 11. septembra, četrtfinale 13. in 14. septembra, polfinala obračuna bosta v petek, 16. septembra, dvoboja za medalje pa najboljše reprezentance čakata v nedeljo, 18. septembra.

Skupine eurobasketa:

Skupina A (Tbilisi): Španija, Rusija, Turčija, Gruzija, Belgija, Bolgarija;

Skupina B (Köln): Francija, Litva, SLOVENIJA, Nemčija, Madžarska, Bosna in Hercegovina;

Skupina C (Milano): Grčija, Italija, Hrvaška, Ukrajina, Velika Britanija, Estonija;

Skupina D (Praga): Srbija, Češka, Poljska, Finska, Izrael, Nizozemska.

Komentari

Vaš komentar