Zvezda ne more do zmage – od +14 do poraza v podaljšku

Evroliga 15. Dec 202021:19 > 22:19
Photo by Marko Metlas/Euroleague Basketball via Getty Images
Photo by Marko Metlas/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkarji Crvene zvezde so v Evroligi doživeli peti zaporedni poraz potem, ko je bila v Beogradu po podaljšku z 90:84 boljša nemška Alba.

Na začetku zadnje četrtine je imela Crvena zvezda po dveh zaporednih trojkah Loyda prednost +14 (64:50), a je Albi stekel met, domačini pa so igrali slabo v obrambi in obupno metali za tri točke.

Alba se je tako vrnila in povedla, a je imela Zvezda po zaslugi Jordana Loyda v zaključku tekme +4 (76:72). V eni izmed zadnjih akcij v rednem delu je Loyd v obrambi naivno izpadel, domači so imeli slabo gradnjo v napadu in 1,3 sekunde pred koncem je bil pri gostih pod prekrškom Luke Sikma, ki je tudi zadel oba prosta meta. Na drugi strani bi skorajda tekmo s trojko odločil pri Zvezdi Corey Walden, a je se je ura že pred njegovim metom iztekla.

Zvezda v podaljšku ni imela nikakršnih možnosti. Nadaljevale so se težave v napadu, do trenutka ko je bila tekma odločena pa so rdeče-beli dosegli tri točke – z velike razdalje je zadel Loyd.

Jordan Loyd je do prvih točk prišel šele v tretji četrtini, a jih je na koncu vendarle uspel zbrati 21 (3-5 za dve, 4-8 za tri). K temu je dodal še 2 skoka in 2 podaji. Ognjen Dobrić je zabeležil 13 točk (4-8 iz igre), Johnny O’Bryant jih je dodal 12 (4-10 iz igre). K temu je dodal še 9 skokov, 4 podaje a tudi 5 izgubljenih žog.

Pri gostih je 21 točk (4-6 za dve, 4-7 za tri) in s tem največ dosegel Maodo Lo. K temu je dodal še 6 podaj. Peyton Siva jih je dodal 19, Johannes Thiemann pa 13.

Rdeče-beli imajo zdaj razmerje zmag in porazov 4-10, medtem ko je ekipa iz Berlina pri šestih zmagah in sedmih porazih. V naslednjem krogu bo Zvezda v petek ob 19. uri pričakala Valencio, Alba pa bo dan prej gostovala pri Panathinaikosu. Tekme košarkarske Evrolige lahko spremljate na Sportklubu.