Trenerja o idealnem scenariju, Kurtić o odločitvi za Paok

Nogomet 21. Mar 202221:30 > 22:13
Foto: Uroš Skaza

V 15. oddaji Pod prečko vlečemo črto pod prvi del letošnje nogometne pomladi in se pripravljamo na napet zaključek, ki nas v naslednjih tednih čaka na slovenskih nogometnih zelenicah. V studio smo povabili stratega Kopra in Celja, z nami sta torej trenerja, ki bosta že v kratkem odigrala zelo pomembno tekmo v polfinalu slovenskega pokala. Mihi Penku in Dejanu Obrezu sta se pridružila Zoran Zeljković in Simon Rožman.

“Če bi se le naju vprašalo, imava idealen scenarij za preostanek prvenstva. Ga bova raje zadržala zase,” je Simon Rožman nekako namignil na to, da sta se s strategom Kopra Zoranom Zeljkovićem pogovarjala, kako bi bilo lepo, če kanarčki vzamejo naslov državnega prvaka, Celjani pa osvojijo pokal Slovenije.

Rožman je dejal, da je njegove fante na zadnji tekmi proti Mariboru “presekal” rdeči karton Tomislava Tomića. “Če bi igrali v popolni postavi, bi zagotovo bili uspešnejši in iz tega gostovanja odnesli več,” je dejal strateg grofov.

Trenerja sta se strinjala, da imajo možnosti za naslov vsi prvi štirje prvoligaši, Zeljković je dejal, da ne bi bil presenečen niti, če se Bravo iz sredine lestvice vključi pod vrh: “V tej izenačeni ligi lahko vsak premaga vsakogar.”

Strateg Kopra je kasneje skozi smeh dejal, da je pri nogometu pogosto tako, kot v življenju: “Vse je odvisno od tega, koliko imaš denarja. Če nekdo pride do mene in ponuja kakšnega igralca, ga najprej vprašam, kaj je z njim narobe.”

Kot glavni razlog za preboj Kopra v boj za prvaka je omenil poudarek na obrambi: “Ekipe pri vrhu prejmejo najmanjše število golov, lani smo jih prejeli preveč. Na zadnjih treh tekmah recimo nismo prejeli niti enega zadetka.”

Za angažma na Obali naj bi ga klical Ivica Guberac, torej kar igralec Kopra. “Glede vizije kluba smo se hitro dogovorili,” je dejal Zeljković. Slednji je z Rožmanom priznal, da jima “filter” sproščanja daje njuna družina, predvsem otroci.

Zaključila sta s pogledom naprej. Celjane, kot pravi Rožman, med reprezentančnim premorom čaka prijateljska tekma na Rujevici proti Rijeki, medtem ko bo Zeljković svoje fante spremljal na pripravljalno srečanje proti Udineseju.

V Katar smo se preko video povezave povezali z Jasminom Kurtićem, ki v letošnji sezoni blesti v dresu solunskega Paoka. “Vedno sem delal, tudi kadar ni šlo. V tekoči sezoni se je odprlo, zadovoljni smo z rezultati. Najpomembnejše tekme so šele pred nami,” se je v uvodnem nagovoru iz Katarja oglasil slovenski vezist.

Dodal je, da je agenta ob klicu Paoka najprej zavrnil, potem pa vendarle sprejel ponudbo. Tudi zaradi tega, ker je član grškega kluba njegov nekdanji soigralec iz časa pri Torinu, Omar El Kaddouri. Slovensko reprezentanco v prihajajočem tednu čakata prijateljski tekmi s Hrvaško in Katarjem, ki si jih boste lahko ekskluzivno ogledali na Sportklubu.

32-letni osrednji vezist je eden najbolj standardnih slovenskih reprezentantov zadnjih let. FOTO: Guliverimages.

V oddaji seveda tudi tokrat ne manjkajo stalne rubrike.

Tako smo si skupaj ogledali najlepše zadetke, prisluhnili naj izjavi, debatirali v sodniškem pogledu in se zabavali v Fantasy kotičku. Preverili smo tudi, kaj so prinesli zadnji pretresi v ljubljanski Olimpiji.