Andraž Šporar znova v zeleno-belem dresu

Nogomet 28. Jul 20226:34 > 9:22 6 komentarjev
Šporar. Foto: guliverimage

Andraž Šporar si je našel novega delodajalca. Potem, ko je v zadnji sezoni kot posojen nogometaš Sportinga zaigral za drugoligaški angleški klub Middlesborough, bo v jesen "Špoki" vstopil z deteljico na prsih.

Skupaj z agentom sta pristala na pogoje grškega Panathinaikosa. Pogodba velja do junija 2026.

Slovenski reprezentančni napadalec se je prek družbenih omrežij že poslovil od navijačev in soigralcev pri Sportingu: “Ko sem prišel na Portugalsko, si nikoli nisem mogel predstavljati, kako posebno bo nositi dres. V čast in ponos je bilo braniti ta simbol in igrati na Estádio José Alvalade,” je Ljubljančan zapisal na Twitterju.

Dodal je: “Sporting, to je dan, ko se naše poti razhajajo, toda jaz bom nadaljeval kot ‘lev’. Za vedno bom član Sportinga, kjerkoli bom, ta klub bom vedno čutil kot svojo družino. Hvala za podporo, ki ste mi jo dajali ves čas, nikoli vas ne bom pozabil.”

Po ljubljanski Olimpiji in Sportingu, je torej Panathinaikos tretji zeleno-beli klub, za katerega bo “Špoki” nastopil v svoji profesionalni karieri.

Po naših informacijah naj bi grški velikan zanj odštel 3,5 milijona evrov odškodnine (plus bonusi), kar bi pomenilo, da gre za najbogatejši nakup atenskega kluba v zadnjem desetletju. V slačilnici se bo Šporar pridružil še enemu slovenskemu reprezentantu, Adamu Gnezdi Čerinu.

Panathinaikos je lansko sezono končal šele na četrtem mestu razpredelnice grške Super lige, kar je zadostovalo za uvrstitev v 3. kvalifikacijski krog za preboj v Konferenčno ligo. Tam 20-kratne grške prvake čaka obračun s Slavijo iz Prage.