Angleži pred dvobojem z Nemčijo trenirajo enajstmetrovke

Euro 2020 27. Jun 202111:16 > 15:56
(Foto: Guliver Images)

Angleška reprezentanca se intenzivno pripravlja na torkov dvoboj osmine finala evropskega prvenstva proti Nemčiji. Med drugim posebno pozornost posvečajo tudi izvajanju najstrožje kazni.

Angleži v izločilnih bojih evropskega prvenstva niso še nikoli dobili tekme po zaključku rednega dela, prav tako pa so imeli doslej še vselej smolo, ko so na dvobojih proti Nemcem o zmagovalcu odločale enajstmetrovke.

Tako ne čudi, da se angleški nogometaši pred torkovim dvobojem z nemškimi tekmeci pripravljajo tudi na takšen scenarij in v zadnjih dneh posebno pozornost posvečajo prav izvajanju strelov z bele točke.

“Glede na trenutni potek tekmovanja, smo veliko trenirali najstrožje kazni, v želji, da igralci ostanejo zbrani, če pride do njih,” je za BBC razkril reprezentant Anglije John Stones.

Otočani so sicer doslej na evropskih prvenstvih v izločilnih bojih sodelovali osemkrat, le dvakrat pa napredovali v naslednji krog. Leta 1996 so na tekmovanju izločili Špance, v polfinalu pa je bila od njih nato boljša prav Nemčija, ki je proti njim sicer slavila tudi v polfinalu svetovnega prvenstva šest let poprej.

“Smisel teh vadb je, da se počutimo dobro tudi v takšni situaciji. Poleg Harryja Kanea in še nekaterih fantov, ki enajstmetrovke redno izvajajo za svoje klube, preostali tega nismo vajeni,” je še pojasnil Stones.

Komentari

Vaš komentar