Anglija v šoku, sredi tekme se je zgrudil kapetan Lutona

Nogomet 16. Dec 202318:19 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Tekma angleške premier lige med Bournemouthom in Lutonom je bila v 65. minuti prekinjena, potem ko se je kapetan gostujoče zasedbe Tom Lockyer zgrudil na igrišču.

29-letni Lockyer je v 59. minuti tekme padel, ko ob njem ni bilo nikogar. Kmalu zatem je prejel zdravniško pomoč na zelenici. Sodnik Simon Hooper je nato z igrišča na stadionu Vitality odpeljal obe ekipi, kasneje pa je bila tekma dokončno prekinjena.

“Tekma premier lige med Bournemouthom in Lutonom je bila prekinjena zaradi zdravstvenega incidenta igralca,” so zapisali pri ligi na družbenih omrežjih.

Klubski zdravnik Bournemoutha je kasneje potrdil, da je kapetan Lutona pri zavesti in odziven. Lockyer je sicer že maja ob zmagi Lutona nad Coventry Cityjem prav tako obležal na igrišču.

203 dnevi so minili, odkar se je 29-letnik zgrudil na Wembleyu. Kasneje so zdravniki potrdili, da gre za atrijsko fibrilacijo – stanje, ki lahko povzroči nereden ali nenormalno hiter srčni utrip. Poleti je Lockyer prestal operacijo na srcu, nato pa se je lahko vrnil v zasebo Lutona.

Sobotna tekma je bila njegova 15. v prvi angleški ligi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!