ANKETA: Kakšen naj bo vzdevek slovenske reprezentance?

Euro2024 16. Jun 20247:00 5 komentarjev
NZS
Foto: Aleš Fevžer

Zmajčki, Janezi, Kekci, Trigiji? Slovenska nogometna reprezentanca že nekaj časa igra brez pravega vzdevka. Kakšen naj torej bo?

Povsod po svetu velja športna folklora, da imajo ekipe poleg imen svoje vzdevke. Tako je tudi, ko je govora o slovenskih reprezentancah. Hokejisti so risi, košarkarji junaki, košarkašice rakete, kaj pa nogometaši?

V preteklosti je slovenska nogometna reprezentanca nosila ime ‘trigiji’, kakršno je bilo ime maskote, ki je tedaj spremljala slovensko izbrano vrsto. Anketa kolegov iz Siola je leta 2010 pokazala, da se navijači najbolj poistovetijo z vzdevkom Kekci, ki je kombinacija enega najbolj kultnih slovenskih domišljijskih junakov in tedanjega (ter sedanjega) selektorja Matjaža Keka.

Matjaž Kek
Matjaž Kek je postal že pravzaprav slovenski nogometni simbol. Foto: Uroš Skaza

Pred dnevi je del nogometne javnosti zmotilo pojmovanje ‘zmajčki’, ki ga je uporabil Sofascore, še posebej slabo pa je bil razumljivo sprejet na Štajerskem, kjer ta vzdevek povezujejo z zeleno-belimi rivali iz Ljubljane. Kaj pa menite vi, kateri vzdevek bi vi najraje uporabili za slovensko nogometno reprezentanco?

Loading Poll…

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje