Conte jezen: Naši udeleženci mundiala so v zaostanku

Nogomet 25. Dec 202218:10
Conte. Foto: guliverimage

Jutri se v pogon vrača angleška premier liga s tekmami na t. i. "Boxing day", trener Tottenhama Antonio Conte pa jadikuje, da mu je bilo minulo SP v nogometu bolj v napoto.

Italijanski strateg je jezen, ker zaradi mundiala jutri ne bo mogel računati na oba finalista SP, vratarja Huga Llorisa in branilca Cristiana Romera.

Svetovno prvenstvo v Katarju se je zaključilo prejšnji konec tedna. “Nisem ravno vesel. Dobro, po eni strani mi dejstvo, da smo imeli na mundialu kar 12 igralcev pravi, da smo na pravi poti za osvajanje naslovov. Toda po drugi strani je jasno, da bodo nazaj domov prišli v vsaj malce slabšem kondicijskem stanju, kot preostanek moštva, ker je bil turnir na sporedu sredi sezone,” je povedal Conte.

Dodal je: “Nemogoče jim je dati predolge počitnice. S tistimi nogometaši, ki niso bili na prvenstvu, smo intenzivno vadili štiri tedne, pripravljeni so vrhunsko. Delali smo tudi na nekaterih taktičnih zadevah, tako da so zdaj v vseh pogledih na višji ravni, kot pa tisti fantje, ki so bili na SP.”

Tottenham prvenstvo nadaljuje jutri ob 13.30, ko ga čaka gostovanje pri Brentfordu.

Komentari

Vaš komentar