Aston Villi uspel veliki met, prihaja brazilski zvezdnik

Nogomet 7. Jan 202210:50 > 10:56 0 komentarjev
Coutinho
REUTERS/Albert Gea

Januarska nogometna tržnica je v polnem razmahu tudi na Otoku. Klubi so se intenzivno lotili iskanja novih okrepitev, ki bodo ekipam do konca sezone pomagali do uresničitve zastavljenih ciljev. Novi trener Aston Ville Steven Gerrard je novo rešitev na sredini igrišča našel v svojem nekdanjem soigralcu.

Levi iz Birminghama so danes dobili zvezdniško okrepitev. Na Villa Park je namreč preselil Philippe Coutinho, 63-kratni brazilski reprezentant, čigar kariera je v zadnjih letih v precejšnjem zatonu. Brazilec se je na najvišji ravni evropskega nogometa uveljavil ravno na Otoku, med letoma 2013 in 2018 je nosil dres Liverpoola, za katerega je odigral 201 tekmo in dosegel 54 golov ter prispeval 45 podaj.

Na Anfieldu je bil soigralec Stevena Gerrarda, ki je medtem nogometne čevlje obesil na klin in se prek Glasgow Rangers preselil na klop Aston Ville. Angleški strateg bo očitno zdaj dobil veliko okrepitev za nadaljevanje sezone, posel pa se zdi dober tudi za Barcelono, ki se bo znebila enega izmed najbolje plačanih članov prvega moštva.

Coutinho je po selitvi v Katalonijo pri blaugrani pustil izjemno bled vtis in velja za čisto pravo prestopno polomijo rdeče-modrih. Je pa v tem obdobju Brazilec osvojil Ligo prvakov, a v obdobju, ko je bil posojen v münchenski Bayern. Tudi tokrat 29-letnik v Aston Villo odhaja kot posojen nogometaš, z vidika finančnih težav Kataloncev pa je pomembno to, da bodo villansi nase prevzeli večji del Coutinheve plače.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!