Atletico končal Bayernov niz

Liga prvakov 1. Dec 202021:52 > 22:03
Atletico
Atletico Madrid

Atletico Madrid je v 5. kolu Lige prvakov z Bayernom igral 1:1 in tako končal niz 15 zmag Bavarcev v elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

Bayern je do danes v letu 2020 na 42 uradnih tekmah dosegel 39 zmag, dvakrat igral neodločeno in le enkrat izgubil (septembra proti Hoffenheimu).
Evropski prvaki, ki so zanesljivo dobili vse štiri tekme in že osvojili prvo mesto v skupini, so srečanje začeli praktično z drugo ekipo.
Atletico si je ustvarjal več priložnosti in v 7. minuti je zapretil Angel Correa, vendar je njegov poskus Alexander Nubel brez težav ubranil.. V 23. minuti je imel novo lepo priložnost Yannick Carrasco, ki je dobil podajo na robu kazenskega prostora, ampak streljal malce mimo gola. Tri minute kasneje pa je Atletico prišel do vodstva. Odlično delo je pri organizaciji akcije opravil Marcos Llorente, ki je našel Joaa Felixa, ta pa je s fantastičnim strelom premagal Nubela za 1:0. Prvo resnejšo priložnost za Bayern je imel v 31. minuti Jamal Musiala, vendar je streljal mimo vrat. Llorente je imel v 38. minuti še eno priložnost, vendar ni streljal najbolje.
Atletico je od zmage ločilo le šest minut, ko je Felipe naredil prekršek v kazenskem prostoru in enajstmetrovko je uspešno izvedel Thomas Müller za 1:1. Jan Oblak je bil sicer blizu, vendar je bil strel premočan in preveč natančen.

Komentari

Vaš komentar