Baggio: Nogomet me sploh ne zanima več

Nogomet 13. Maj. 202214:17
Delite:
Roberto Baggio
Foto: Guliver Image

Legendarni italijanski nogometaš Roberto Baggio je odkril, da je bil zelo razočaran po koncu sodelovanja z italijansko nogometno zvezo, pri kateri je opravljal funkcijo tehničnega direktorja in ga sedaj zanimajo nekatere druge stvari.

“Ne zanima me noben stolček. Program, ki sem ga predstavil že novembra leta 2011 na 900 straneh je ostal mrtva črka na papirju. Sprejel sem posledice. Pravzapravsem komaj čakal, da odidem. To, da sem zapustil funkcijo, mi je vrnilo življenje, kisik, dušil sem se …vse to me je preveč bolelo, dobesdno sem čutil fizično bolečino,” se je v preteklost vrnil Roberto Baggio.

Legendarni napadalec je kasneje dobil še nekaj ponudb, da se vrne v nogomet, vendar je vse po vrsti zavrnil.

“Ljudjem je to čudno, ampak kaj? Ali so tisti, ki so srečni brez nogometa, napačni? Jaz niti ne gledam tekme, ne zabavajo me. Neugodno mi je soditi o drugih, toda gledam nekdanje soigralce, ki danes govorijo kot neki učitelji in avtoritete, a spominjam se, da niso smeli udariti po žogi,” je z zanimivim razmišljanjem postregel Baggio.

“Čudežni repek” danes s soprogo in tremi otroci živi na kmetiji, kjer se ukvarja s fizičnim delom. “Sekam drva, uporabljam traktor in ostale naprave…ponoči pa sem tako utrujen, da nimam moči za nič drugega. Kar se tiče športa, ko imam čas, najraje pogledam košarko. Rad sem imel O’Neala, Kobeja, sedaj pa LeBrona. Rad imam tudi ženski nogomet, ženske imajo strast in karakter,” je sklenil Baggio.

Komentari

Vaš komentar