Barcelona v lovu za brazilskim čudežnim dečkom

La liga 22. Sep 202218:21 0 komentarjev
Endrick
Foto: Guliverimage

Kljub finančnim težavam, ki jih pestijo v sedanjosti, se pri nogometnem klubu Barceloni ozirajo tudi v prihodnost. Del nje bi lahko že kmalu postal brazilski čudežni deček Endrick Felipe.

Komaj 16-letni član Palmeirasa velja za enega najbolj nadarjenih nogometašev v Braziliji. Nanj vse bolj pozorni postajajo tudi največji evropski klubi, med katerima sta tako Barcelona kot Real Madrid, ki ne skrivata želje po podpisu pogodbe z morebitnim naslednikom Viniciusa Juniorja oziroma Neymarja.

Kot poroča katalonski športni dnevnik Sport, so pri Barceloni že naredili prvi korak in se ta teden v Sao Paulu  sestali z najstnikovimi predstavniki. Na sestanku so predstavniki Barcelone po trditvah časopisa že predstavili svoje načrte, ki jih imajo z Endrickom.

In čeprav mladenič za člansko moštvo Palmeirasa še ni debitiral, pa naj bi se to zgodilo že kmalu. Poleti je namreč podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo, ki naj bi vključevala tudi odkupno klavzulo v višini 32 milijonov evrov.

Kot dodaja Sport, želi Barcelona pogodbo z Endrickom podpisati že prihodnje poletje, leto pozneje, ko bo dopolnil 18 let, pa bi se Kataloncem pridružil na Camp Nouu. A na poti do uresničitve načrta čaka Barcelono še kar nekaj ovir. Snubcev za Endricka namreč ni malo, največji konkurent pa naj ne bi bil Real Madrid, temveč PSG, ki vse bolj intenzivno išče in novači nadarjene igralce iz Južne Amerike.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!