Prihod Messija napolnil klubsko blagajno PSG

Nogomet 22. Sep 202216:27 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Prihod Lionela Messija v PSG se je francoskemu nogometnemu velikanu obrestoval ne le z nogometnega, temveč tudi finančnega vidika.

Prestop Lionela Messija iz Barcelone v PSG je imel pozitivne učinke na pariški nogometni klub tako z vidika ugleda, kvalitete in zlasti financ, saj so Francozi na račun sijajnega Argentinca samo v letu dni zaslužili dodatnih 700 milijonov evrov.

Kot ugotavljajo novinarji španskega časnika El Economisto, je PSG samo zaradi Messija sklenil dogovor z desetimi novimi pokrovitelji, posledično pa so se močno povečali tudi prihodki iz omenjenega naslova. Pri tem ne gre zanemariti niti dejstva, da imajo Parižani s proizvajalcem športne opreme Nike veljavno pogodbo vse do leta 2032, na račun katere na leto prejmejo kar 75 milijonov evrov.

Petintridesetletniku gredo prav tako zasluge za skokovito povečanje prodaje klubskih dresov. Samo lani jih je PSG prodal več kot milijon, četudi se njihova cena giblje med 90 in 160 evri. Ob tem velja dodati, da kar 60 odstotkov dresov na hrbtu nosi Messijev priimek.

Kot še dodaja El Economisto, pa je imel nogometni zvezdnik pomemben vpliv za klub tudi na medmrežju. PSG je na družbenih omrežjih z njegovo pomočjo dobil kar 15 milijonov novih sledilcev, na vseh platformah pa je prvič presegel številko 150 milijonov.