Beckham v Miamiju sestavlja staro Barcelono 2.0

Nogomet 21. Jul 20239:02 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Nogometaši Inter Miamija se v teh dneh pripravljajo na nastope v tekmovanju Leagues Cup, v katerem se bodo pomerile najboljše nogometne ekipe ZDA in Mehike. V ozadju pa lastnik kluba David Beckham in sodelavci snujejo načrt, kako sestaviti čim boljšo ekipo, ki se bo sposobna boriti za vrh lige MLS. Sloviti Anglež želi to očitno doseči z reinkarnacijo šampionske zasedbe Barcelone prejšnjega desetletja.

Čeprav Inter Miami poganja marketinški stroj, ki v očeh manj pozornih spremljevalcev nogometa ustvarja sliko o sila uspešni novi franšizi lige MLS, je letošnja sezona za klub s Floride pravzaprav prava polomija.

Potem ko se je lani Miami uvrstil v končnico ameriškega prvenstva, je letos forma ekipe, ki jo iz pisarn vodi David Beckham, zelo skromna. Še več, rožnato moštvo je trenutno povsem na dnu vzhodne konference in se bo zelo težko prebilo do devete pozicije, ki pelje v drugi del sezone.

Na misijo nemogoče je Beckham že uspel privabiti Lionela Messija, čeprav je bolj ali manj jasno, da so nekateri drugi učinki njegovega prihoda precej pomembnejši kot tekmovalni. A kakorkoli obrnemo je Messi rojen zmagovalec, ki bo želel v naslednjih sezonah stopiti tudi na tron lige MLS, zato pa seveda potrebuje konkurenčno ekipo oziroma boljše soigralce, kot jih ima trenutno.

Foto: Profimedia

Prihajata še Suarez in Iniesta?

Inter Miami je tako svojo zasedbo že okrepil s Sergiom Busquetsom in Jordijem Albo. Vzorec je jasen, klub s Floride želi Lionela Messija obkrožiti z nogometaši, s katerimi je v prejšnjim desetletjem blestel v dresu Barcelone.

Da je gradnja veteranske blaugrane v resnici očitno načrt Davida Beckhama pa potrjujeta tudi imeni prestopnih tarč Miamija, ki na trgu lovi tudi Andresa Iniesto in Luisa Suareza.

Andres Iniesta
Foto: Profimedia

39-letni Iniesta je nedavno postal prost nogometaš, saj se mu je iztekla pogodba z japonskim Kobejem. A izkušeni Španec je že ob slovesu od Japonske poudaril, da si še vedno želi aktivno igrati nogomet in morda bo to priložnost dobil v Miamiju. Tja k svojim nekdanjim soigralcem vleče tudi Urugvajca Luisa Suareza, ki je sicer od začetka leta član brazilskega Gremia.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!