Benzema spoznan za krivega, čakata ga dve kazni

Nogomet 24. Nov 202111:20 > 11:25 1 komentar
Foto: Antonio Pozo via Guliver

Francosko sodišče je Karima Benzemaja spoznalo za krivega obtožb, da naj bi pomagal štirim moškim pri izsiljevanju nekdanjega soigralca v reprezentanci Mathiueja Valbuene. Napadalec madridskega Reala bo moral plačati 75 tisoč evrov kazni, dobil pa je tudi enoletno pogojno kazen.

Škandal, ki je šokiral francosko javnost, se je zgodil leta 2015, ko sta bila tako Benzema kot Valbuena del izbrane vrste galskih petelinov. Napadalec Reala iz Madrida naj bi na telefonu Valbuene našel posnetek spolnega odnosa z žensko, nato pa ga je skupaj s štirimi znanci izsiljeval, da bodo video objavili v javnosti.

Ko je celotna zgodba prišla v javnost, sta bila oba izključena iz reprezentance, kamor se je Benzema po šestih letih odsotnosti vrnil šele na letošnjem evropskem prvenstvu. Izvrstni napadalec je sicer ves čas zanikal krivdo in trdil, da je želel Valbueni le pomagati, ko so ga drugi izsiljevali.

Zgolj drobiž in pogojna kazen

A danes je francosko sodišče v Parizu nekdanjega napadalca Lyona skupaj z ostalo četverico spoznalo za krivega in mu naložilo dve kazni. Plačati mora 75.000 evrov (kar je ob njegovi plači le drobiž), obenem pa je dobil še enoletno pogojno zaporno kazen. Torej mu v ječo ne bo treba, razen če v prihodnjih 12 mesecih ponovi podobno ali enako dejanje.

Kazen je ostrejša od tiste, ki so jo za zdaj 33-letnega napadalca zahtevali tožilci, ocenjuje francoska tiskovna agencija AFP, ki piše tudi, da so nogometaševi zagovorniki že napovedali pritožbo. Tožilstvo je nazadnje zahtevalo 10-mesečno pogojno kazen.

Na sodišču v Versaillesu sicer danes ni bilo ne Benzemaja ne Valbuene.