Benzema že ima nov klub, zaslužil bo pravo bogastvo

Nogomet 5. Jun 202315:26 0 komentarjev
Karim Benzema bo kariero pričakovano nadaljeval v Savdski Arabiji. FOTO: Guliverimages.

Prestop še ni uradno potrjen, a po poročanju številnih medijev je francoski zvezdnik Karim Benzema že dan za tem, ko je zapustil Real Madrid, podpisal pogodbo z Al Ittihadom iz Savdske Arabije.

Po Cristianu Ronaldu se v Savdsko Arabijo seli še en superzvezdnik evropskega nogometa in Portugalčev dolgoletni soigralec iz Real Madrida, pri katerem sta skupaj z Garethom Balom tvorila nepozaben napadalni trojček BBC.

Karim Benzema, ki je Real zapustil po predčasni prekinitvi pogodbe, v Al Ittihad prihaja kot prost nogometaš brez odškodnine, a to seveda ne pomeni, da bo za Arabce poceni.

Z dveletno pogodbo, za katero naj bi se z Al Ittihadom že dogovoril, tako trdi guru nogometne tržnice Fabrizio Romano, naj bi zaslužil kar 600 milijonov evrov. Torej še 200 več, kot jih je pri Al Nassru izposloval Ronaldo.

Benzema, zadnji dobitnik zlate žoge, je Real zapustil po 14 letih, kar 24 lovorikah (petkrat je bil tudi evropski prvak) in 353 golih, ki jih je zabil v njegovem dresu.

Al Ittihad je v nedavno končani sezoni 2022/23 v Savdski Arabiji postal prvak s petimi točkami naskoka pred Ronaldovim Al Nassrom.