Bo Egor Prucev igral svojo zadnjo tekmo v dresu Celja?

Nogomet 17. Maj 202418:00 0 komentarjev
Egor Prucev
Egor Prucev. Foto: Jure Banfi

Nogometaše Celja jutri v Domžalah proti Radomljam čaka sklepno dejanje sezone, v kateri so osvojili državni naslov. V zraku pa visi tudi vprašanje, bo Egor Prucev jutri odigral zadnjo tekmo za grofe?

Ko je poleti iz Crvene zvezde prišel v Celje, je bil Egor Prucev slovenski nogometni javnosti neznano ime.

Danes je seveda drugače, 21-letni krilni napadalec je z grofi osvojil državno krono, pri tem pa tako zelo opozoril nase, de je med kandidati za idealno enajsterico sezone Prve lige Telemach po izboru Sindikata profesionalnih nogometašev Slovenije (SPINS), hkrati pa je tudi na seznamu treh nogometašev, ki se borijo za naslov najboljšega mladega nogometaša sezone.

“Občutek je res dober. Drugo sezono zapored sem prvak, lani sem bil v Srbiji, letos sem v Sloveniji. Iz Crvene zvezde sem prišel v Celje z namenom, da zbiram minute na igrišču, hvaležen sem za to priložnost. Za vsakega igralca je seveda najbolj pomembno to, da igram. To je moja želja tudi v prihodnosti. Bomo videli, kako se bosta dogovorila kluba,” poudarja nogometaš, ki se je v tej sezoni torej pokazal kot kvalitetna okrepitev grofov.

Kot da za Zvezdo ni igral on

V tej sezoni je imel nekaj nihanj, a Prucev je ohranjal zaupanje Alberta Riere in Damirja Krznarja, predvsem pa navduševal z nekaterimi lepimi potezami, ki so gledalce držale na robovih svojih sedežev.

“To je bil vedno moj slog igre. Ne vem, zakaj pri Crveni zvezdi nisem dobil priložnosti, da pokažem, kaj znam. Konkurenca tam je zares huda. Ta sezona je zame zelo pomembna, rekel bi celo, da je najbolj pomembna v moji karieri. Pokazal sem, kaj znam. Znova sem se vrnil k svojim nogometnim temeljem in pokazal, kaj znam. Ne vem, kot da v Crveni zvezdi ne bi igral jaz, ampak nekdo drug,” se v preteklost oziroma Prucev.

Egor Prucev
Za zdaj nosi dres Celja, kaj pa v naslednji sezoni? Foto: Jure Banfi

Pred zaključkom sezone, ko Celje jutri čaka tekma z Radomljami, pa se poraja vprašanje, ali se bo Rus v naslednji sezoni vrnil v knežje mesto ali pa bo z njim imel beograjski velikan drugačne načrte. Kluba sta v pogovorih za izpeljavo prestopa, predlagane številke so visoke, a niso milijonske, trenutno pa se zdi, da epiloga prav kmalu še ne gre pričakovati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!