Bo Mustafa Nukić v zadnjem krogu navijal za Maribor?

Nogomet 3. Maj. 202217:00
Delite:
Foto: Uroš Skaza

V ponedeljkovi redni tedenski nogometni oddaji Pod prečko smo med drugim gostili Mustafo Nukića. Napadalec ljubljanske Olimpije je v svojem slogu pokomentiral nekatere nogometne teme ter znova dokazal, da se pred mikrofoni znajde ravno tako dobro kot na nogometnih zelenicah.

Tega, da je do glave do pet zelen oziroma zeleno-bel, Mustafa Nukić nikoli ni skrival. Niti tega, da je z igranjem za Olimpijo izpolnil svoje otroške sanje.

A njegova nogometna pot do igranja v dresu zmajev je bila precej nevsakdanja. Peljala ga je prek Interblocka, Zarice, Celja, Kopra, Radomelj, Svobode, Triglava, Kopra, Ivančne Gorice, avstrijskega Annabichlerja, Ilirije in Brava. Skratka, prek številnih lig in tekmovanj, v katerih se je moral vedno znova dokazovati.

Dolgo časa Nukić niti ni razmišljal o tem, da bo profesionalno igral nogomet. V oddaji Pod prečko je med drugim razmišljal o obdobju, ko je poprijel za marsikatero delo: “Zamenjal sem kar nekaj služb, nekako sem se iskal. Kot vsak študent sem iskal priložnost za zaslužek, ker z nogometom takrat ravno veliko denarja nisem zaslužil. Znajti sem se moral na svoj način.”

Skozi oddajo je Nukić torej spregovoril o svoji specifični karieri, odnosu do dresa z zmajem na prsih, svojemu tipičnemu načinu igranja nogometa, o Dejanu Grabiću, Dinu Skendru, pa tudi o Mariboru in boju za Evropo. Dotaknil se je tudi sodniškega dela in razmišljal o izboljšavah sistema VAR.

Foto: Uroš Skaza

O čem vse je v oddaji govoril Mustafa Nukić?

O svoji nenavadni nogometni poti

Moja zgodba še enkrat več pokaže, da je nogomet nepredvidljiv, zato je tudi najlepši šport, v njem je vse mogoče. Slišal sem za marsikatero zanimivo zgodbo, na svojo sem ponosen in uživam v tem, kolikor se le da.

O konkurentu za Evropo – Muri

Ligo podrobno spremljam. V ligi je tako malo ekip, da se vsi odlično poznamo, tu ni skrivnosti. Zadnjo tekmo s Celjem sem si ogledal bežno, ampak mislim, da je rdeči karton presekal Celjane, ki bi brez tega rdečega kartona zagotovo izvlekli vsaj neodločen rezultat.

O tem, ali bo Olimpija v prihodnji sezoni igrala evropski nogomet

Vedno razmišljam pozitivno. Če bomo pravi, če bomo imeli tudi malce sreče in če bomo odigrali dobro tekmo proti Muri, ki bo odločala potnika v Evropo, potem mislim, da bo to Olimpija. Mura je že v tej sezoni igrala Evropo, naj si malce odpočijejo. S šalo na stran, Mura ima zelo dobro ekipo, odlično so odigrali v Evropi, še posebej, ker gre za nogometaše, ki nimajo veliko evropskih izkušenj. Vsekakor jim je potrebno čestitati.

O tekmi z Bravom

Kot igralec si vedno želiš začeti tekmo. Trenerjeva odločitev je bila takšna, da vstopim s klopi. Naslednjo tekmo pa si seveda želim, da začnem od prve minute. Kar se tiče razveljavljenega zadetka, sem malce jezen nase, ker sem bil malomaren pri odkrivanju. Ko sem dobil žogo pa sem vedel, kaj bom naredil. To je že ustaljeno. Naslednjič moram biti še bolj zbran predvsem pri odkrivanju. Bravo pa včeraj ni bil na nivoju, še posebej v prvem polčasu. V tem tednu pa se bo marsikaj spremenilo, o tem sem prepričan. Že proti Mariboru bo Bravo drugačen.

O obdobju Dina Skendra

Zagotovo v drugem delu igram precej manj, kot sem v jesenskem. Trener je v tistem obdobju ocenil, da je bolje, da vstopam s klopi. Igral sem malo, nekoliko sem bil razočaran, a sem želel, da ekipa zmaguje. Najvišji cilj Olimpije je naslov prvaka. Na žalost smo v tem obdobju zapravili možnosti, da osvojimo prvenstvo. Sicer ne vemo, kako bi bilo, če bi jaz igral, ni nujno, da bi to odločilo. Žal se je trener odločil, kot se je. Trenerje je včasih težko razumeti. V takšnih trenutkih ti ne preostane drugega, kot da še bolj trdo treniraš in se dokazuješ na terenu. Bil sem v zelo dobri formi, nikoli ne bom vedel, zakaj je do tega prišlo, da nisem igral, ampak nimamo kaj, gremo naprej.

O Dejanu Grabiću

Dejan je trener, s katerim sva doživela ogromno lepega. Uvrstili smo se iz druge v prvo ligo, v njej obstali in spisali zgodovino kluba. Od njega sem se ogromno naučil, edina stvar, ki jo mora popraviti, so določene izjave (smeh).

O tem, da je bil poleti blizu prestopa v Domžale

Bilo je nekaj sestankov, toda iskreno si nisem želel dogovora skleniti prehitro. V Bravu sem se dobro počutil in rekel sem si, da če kam, potem grem v Olimpijo. V Domžalah so me želeli, sam pa se nisem videl v tej zgodbi. Nato pa je prišel klic Olimpije in tu ni bilo nobenega razmisleka.

O tem, ali bo na zadnji tekmi sezone navijal za Maribor

O golu Svita Sešlarja proti Bravu

Rad bi ga opozoril, da naj ne dosega zadetke samo proti Bravu, ker potem bo samo proti Bravu igral (smeh). Je pa res, da tri ure pred tekmo niti ni vedel, da bo igral, ker je trener šele takrat razkril postavo. Verjetno je bil zato še bolj motiviran. Gre za tehnično odlično podkovanega nogometaša, zelo močan je na žogi, iznajdljiv. V zvezni vrsti lahko igra na vseh pozicijah.

O možnosti izboljšav sistema VAR

V letošnji sezoni se je pogosto dogajalo, da so bili določeni nevarni starti zelo podobni, pa je bil v enem primeru nogometaš izključen, v drugem ne. Čeprav imamo VAR, se mi zdi, da je še vedno preveč te sivine. VAR še ni na želenem nivoju in se mora izboljšati v naslednjih sezonah. Razlike v med ekipami so zelo majhne in takšne odločitve lahko celo odločajo o prvaku, česar pa si zagotovo nihče ne želi.

O boju za kralja strelcev prve lige

Ko pogledam vse okoliščine, moram biti zadovoljen z doseženim. Bo pa ostalo vprašanje, kaj bi bilo, če bi bilo. Če ne bi bilo toliko časa na klopi, sem prepričan, da bi bil na tej lestvici še nekoliko višje, kot je trenutno tretje mesto.

Celotna 21. oddaja Pod prečko:

Komentari

Vaš komentar