Bočni branilec Maribora zbira ponudbe, a Zvezda ni v igri

Liga narodov 13. Jun 202221:00 > 21:40 0 komentarjev

Od vseh nogometašev, ki so Prvo ligo Telemach zastopali v reprezentančnem izboru Matjaža Keka za junijski cikel Lige narodov, je dobil z naskokom največ priložnosti. Splošna ocena je, da jo je dobro izkoristil. Na obračunih s Švedsko in Norveško je bil med boljšimi slovenskimi posamezniki na igrišču, včeraj pa je imel predvsem v dvobojih z Andrijo Živkovićem nemalo težav. Vseeno je z dobrimi predstavami v majici z državnim grbom Gregor Sikošek postal še kako zanimiv tujim klubom.

Najbolj je izstopal na tekmi proti Švedski. Z borbenostjo in maksimalno zavzetostjo je dodobra odrezal od igre prvega zvezdnika švedske reprezentance Dejana Kuluševskega. Dobro je izkoristil tudi priložnost na tekmi z Norveško, precej več težav pa je imel sinoči, ko v prvem polčasu nikakor ni uspel zaustaviti razigranega Andrijo Živkovića.

“Ta polčas je bil v tem ciklusu najtežji zame. Kot ekipa nismo stali najbolje, bili smo predaleč od igralcev, za katere smo bili zadolženi. Igralci tega kova pa znajo to izkoristiti. V drugem delu smo pokazali naš pravi obraz, naš karakter in k temu moramo stremeti v naslednjih tekmah,” ocenjuje bočni branilec Maribora.

Gregor Sikošek.

Kje bo začel klubske priprave?

Ob vse bolj standardnem mestu v slovenski reprezentanci je pod vprašaj postavljena njegova klubska prihodnost. Športni direktor Maribora Marko Šuler je že priznal, da v štajersko prestolnico prihajajo ponudbe klubov, ki si želijo Sikoška v prihodnje spremljati v svojem dresu. A ob vprašanju o tem, kje bo začel priprave na novo sezono, 28-letnik ostaja skrivnosten.

Najprej grem na dopust, da se malce umaknem od nogometa in odmislim te stvari. Zanimanje pa obstaja, ampak dokler ni nič konkretnega je o tem brezpredmetno govoriti. Vemo, kako je v nogometu, včasih se prestop zdi blizu, pa potem od tega ni nič,” mirno situacijo pokomentira Gregor Sikošek.

Ko ga spomnimo, da se je že pozimi veliko govorilo o zanimanju Crvene Zvezde, Brežičan odgovarja: “Ne, Zvezda ni v igri.”