Bodo Romuni zavoljo Kosova pripravljeni oddati šest točk?

Nogomet 11. Okt 202220:57 0 komentarjev
Romunska reprezentanca; Foto: Guliverimage

Žreb kvalifikacijskih skupin za uvrstitev na EURO 2024 je med drugim združil Romunijo in Kosovo, kar predstavlja težavo predvsem za prvo od obeh navedenih reprezentanc.

Romunija namreč Kosova, kot samostojne države, ne priznava.

Obstaja verjetnost, da se pri Romunski nogometni zvezi odločijo za drastičen odziv in obeh načrtovanih tekem z izbrano vrsto ene izmed najmlajših držav v Evropi sploh ne odigrajo.

“Trenutno se o možnih scenarijih še posvetujemo s političnim vrhom,” so sporočili z Romunske nogometne zveze. Nekdanji minister za zunanje zadeve, Teodor Meleșcanu, je mnenja, da izbranci selektorja Edija Iordanescuja, tekem ne bi smeli igrati.

“Kosovo v številnih delih sveta ni priznana država, njihovi samostojnosti nikoli nismo dali zelene luči. Za ravnanje bi se morala naša zveza posvetovati z državami, ki so že prišle v tovrstno zagato. Če ne bo šlo drugače, bomo ti dve tekmi izgubili za zeleno mizo, z rezultatom 0:3,” je dejal Meleșcanu.

Doslej so se v takšnem precepu znašle tri reprezentance – Španija, Grčija in Ciper, a so se njihove izbrane vrste srečanj vseeno udeležile. Je pa znan primer, da državna španska televizija TVE v svojem programu nekaj časa sploh ni uporabljala besede “Kosovo”, temveč le “Kosovska nogometna zveza”.

Kosovo in Romunija sta v kvalifikacijski skupino I s Švico, Izraelom, Belorusijo in Andoro.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!