Bomba iz Katalonije: Pique kandidat za predsednika?

La liga 28. Dec 202016:30 > 16:43 0 komentarjev
Alex Caparros/Getty Images
Alex Caparros/Getty Images

Po poročanju katalonskega časnika Mundo Deportivo se je Gerard Pique odločil, da bo kandidiral za predsednika Barcelone. Težava je zgolj v tem, da je bila novica objavljena 28. decembra. Na ta dan namreč v Španiji praznujejo podoben dan kot je pri nas 1. april kar pomeni, da obstaja velika verjetnost, da gre za potegavščino.

Na tekmi proti madridskemu Atleticu 21. novembra si je Gerard Pique poškodoval koleno. Operacijo je odklonil, zdravniki pa ga zdaj poizkušajo pozdraviti s terapijami. Toda ni zagotovil, da bo lahko spet igral brez bolečin.

Španec meni, da je klub dobro pokrit na položaju srednjega branilca na katerem ga trenutno nadomešča Ronald Araujo. Kot poročaji španski mediji pa Barcelona namerava iz Manchester Citya pripeljati Erica Garcio.

Tudi če bo nadaljeval svojo nogometno kariero namerava Pique kandidirati za predsednika Barcelona. Volitve so predvidene za 24. januar prihodnje leto.

S klubom se tudi že pogovarja o spremembi statuta po kateri bi lahko tudi aktivni igralci lahko kandidirali za predsednika. Od kluba je tudi zaprosil 65.000 glasovnic za zbiranje podpisov.

Ali gre za potegavščino ali pa bo Pique dejansko poizkušal postati predsednik Barcelone pa bo pokazal čas.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!