Bomo znova dobili Slovenca v elitni Premier ligi?

Nogomet 23. Jun 202218:11 > 18:29 0 komentarjev

Italijanska Venezia se po eni sami sezoni med italijansko nogometno elito vrača v Serie B. A Domen Črnigoj s soigralci zelo verjetno ne bo stopil rang nižje, pridno namreč zbira ponudbe klubov, ki si ga želijo v svojih vrstah. Italijanski Tuttomercatoweb je postregel z informacijo, da se zanj zanima celo novopečeni Premierligaš Nottingham Forest. Novico so hitro "zagrabili" tudi otoški mediji.

“Ne vem še. Najprej grem na dopust, potem pa se vrnem v Venezio in videli bomo kako in kaj,” je po reprezentančni tekmi s Srbijo v kleti Stožic na vprašanje o tem, kje bo začel priprave na novo sezono, razmišljal 26-letni Primorec. Njegov dopust se počasi končuje, govorice o tem, kje bo nadaljeval svojo kariero pa dobivajo nov zagon.

V lanski sezoni je v majici Venezie zbral 34 nastopov in dosegel tri zadetke. Kot vedno je navdušil predvsem s svojo borbenostjo in nepopustljivostjo ter odlično fizično pripravljenostjo. To pa so odlike, ki so še kako iskane in zaželene na otoku. Tuttomercatoweb, portal, ki je specializiran za informacije o prestopih, poroča o tem, da se Benečani glede prihodnosti Domna Črnigoja pogovarjajo z Nottingham Forestom. Pogodbo z Venezio ima sicer krilni napadalec sklenjeno vse do leta 2025.

FOTO: Guliverimages.

Gre za kultni angleški klub s stadiona City Ground, ki je bil dvakrat tudi evropski prvak. V lanski sezoni so se varovanci Steva Cooperja prek dodatnih kvalifikacij po 23 letih znova vrnili v Premier ligo. Slovenija bi tako lahko dobila sedmega nogometaša z nastopom med angleško nogometno elito, s tem dosežkom se lahko za zdaj pohvalijo Aleš Križan (Barnsley), Aleksandar Rodić (Portsmouth), Robert Koren (WBA in Hull City), Haris Vučkić (Newcastle), Milenko Ačimović (Tottenham) in nazadnje Jon Gorenc Stanković (Huddesfield).