Branilec naslova azijski pokal začel z zmago

Nogomet 12. Jan 202419:39 0 komentarjev
Takole je Katar zabil enega od treh golov. FOTO: Profimedia.

V Dohi se je začelo azijsko nogometno prvenstvo, na katerem bo imela v selektorju Uzbekistana Srečku Katancu svojega posameznika tudi Slovenija. Uvodno tekmo sta odigrala gostitelj in branilec naslova Katar in Libanon, domači so v skupini A tekmo dobili s 3:0 (1:0).

Dva gola je dosegel Akrem Afif, najboljši igralec prvenstva leta 2019, ko je Katar po zmagi v finalu nad Japonsko prvič v zgodovini osvojil naslov. Natančen je bil v zadnji minuti prvega in šesti minuti dodatka drugega polčasa, vmes je mrežo zatresel še Almoeza Ali.

Katar, ki je pred enim mesecem zamenjal selektorja, Tintin Marquez je nasledil Carlosa Queiroza, je tudi na prvenstvu pred petimi leti v svoji uvodni tekmi ugnal istega tekmeca.

Tekmo si je ogledalo 82.000 ljudi, a tako kot lanskem svetovnem prvenstvu, ki ga je prav tako gostil Katar, je bila ta številka gledalcev le na začetku tekme. V nadaljevanju se je stadion Lusail vidno praznil.

Katanec bo s svojo ekipo prvič na delu v soboto, ko se bo Uzbekistan pomeril s Sirijo. Isti dan bosta še tekmi med Avstralijo in Indijo ter Kitajsko in Tadžikistanom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!