V Šiški kljub številnim priložnostim le remi

Nogomet 24. Jul 202119:09 > 19:20 0 komentarjev
Delitev točk v Šiški

Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

V Šiški sta se srečali ekipi, ki v prvem krogu ob remijih nista dosegli gola, kljub kar številnim priložnostim pa sta tudi danes mreži ostali nedotaknjeni. Ljubljančani tako že peto tekmo zaporedoma niso ugnali Kidričanov. Tokrat so bili najbližje zadetku ob koncu prvega polčasa, ko so zadeli vratnico.

V prvem polčasu sta ekipi pokazali kar enakovredno igro, obe pa sta si pripravili tudi nekaj priložnosti. Gosti so grozili posebej prek Davida Flakusa Bosilja, ki je nevarno poskusil v peti in 36. minuti.

Domači vratar Igor Vekić pa se je moral izkazati tudi po poskusu Tilna Pečnika v 25. minuti, ko je sprožil malce z desne strani. Minuto zatem je bil Klemen Bolha nenatančen z glavo. Ob koncu polčasa je Vekić še dvakrat posredoval, in sicer po poskusu Pečnika in Johana Nkame.

Na drugi strani so domači v uvodu redno naleteli na bloke gostujočih branilcev, v 20. in 22. minuti sta ne posebej nevarno sprožila Amar Memić in Andraž Kirm, v 41. minuti pa so imeli najlepšo priložnost dotlej, ko je Vanja Drkušić po kotu s strelom z glavo zatresel vratnico.

V 55. minuti je imel Loren Maružin novo priložnost za domače, ko je sam poskusil iz bližine malce z desne strani, Luka Janžekovič pa je dobro posredoval. Sledilo je zatišje, kar zadeva nevarne akcije, v 73. minuti pa je po kotu spet zagrozil Bravo prek Drkušića, znova pa je bil pripravljen Janžekovič.

Vekić je na drugi strani v 78. minuti brez težav ukrotil poskus Bolhe, v 89. minuti pa je strel Flakusa Bosilja v zadnjem trenutku blokiral Simon Nsana.

Bravo bo v 3. krogu prihodnjo soboto gostoval v Murski Soboti, Aluminij pa bo dan prej gostil Radomlje.

Bravo – Aluminij 0:0

Stadion Žak, gledalcev 300, sodniki: Antič, Černe, T. Jug.

Bravo: Vekić, Drkušić (od 87. Brekalo), Vodeb (od 37. Trontelj), Križan, Kavčič, G. Trdin (od 86. Ogrinec), Kirm, Španring, Maružin, Kramarič (od 76. Kancilija), Memić (od 76. Nsana).

Aluminij: Janžekovič, Krefl, Petek, Azemović, Bolha, G. Pečnik (od 90. Martić), Nkama (od 63. Dodlek), Marinšek, T. Pečnik (od 86. Brest), Kidrič (od 63. Kadrić), Flakus Bosilj (od 90. Bizjak).

Rumeni kartoni: Kirm, Križan; Marinšek, Dodlek.

 

KONEC TEKME! Bravo in Aluminij še zmeraj čakata na prvi gol v novi sezoni, potem ko se je tekma v Šiški končala brez zadetkov.

90. minuta: Brest je lepo zaposlil Flakus Bosilja, ki je dobil žogo na levi strani zelo blizu vrat, potem ko je ubežal “ofsajd” zanki. V zadnjem trenutku je prihitel ter mu z drsečim štartom skoraj zagotovo veselje preprečil Simon.

Zadnja velika priložnost na srečanju, Simon preprečil slavje rdečih:

89. minuta: Proti koncu srečanja sta ekipi postali vse bolj previdni, v enem izmed redkih poskusov je Kadrić z glavo meril naravnost v rokavice Vekića.

77. minuta: V eni izmed redkih polpriložnosti za “šumarje” v drugem delu je proti golu meril Bolha. Vekić je žogo na tleh zlahka ukrotil.

Po podaji s kota je moral posredovati Janžekovič:

73. minuta: Nogometaši Brava so bili spet zelo nevarni po kotu, še enkrat je z glavo meril Drkušić, zbran je bil zopet Janžekovič in žogo po odboju od tal izbil v polje.

Bravo blizu vodstva, krasno posredovanje Janžekoviča:

55. minuta: Maružin se je znašel v situaciji ena na ena z Janžekovičem, imel je tudi prostega Kramariča na oddaljenejši vratnici, a se odločil za strel ter meril v noge čuvaja mreže gostov.

50. minuta: Žan Trontelj je žogo skušal s predložkom spraviti v kazenski prostor, kar mu je sicer uspelo, a je počasna podaja po zraku romala naravnost v naročje Janžekoviča.

KONEC PRVEGA POLČASA!

Prosti strel Pečnika:

45+2. minuta: Po prostem strelu Pečnika s 25 metrov je Vekić žogo odbil do Nkame, ta pa je poskusil preslabotno in na odmor ekipi odhajata z neodločenih 0:0.

41. minuta: Po kotu Brava je v srcu kazenskega prostora vse preskočil Drkušić in zamajal vratnico Aluminija.

Najlepša priložnost prvega polčasa, vratnica Drkušiča:

36. minuta: Še naprej so gostje podjetnejši. Pečnik je v sredino poslal zavrtinčeno žogo, lepo našel Flakusa Bosilja, ki pa je s kakšnih osmih metrov meril mimo vrat.

Nova zapravljena priložnost Flakusa Bosilja:

26. minuta: Aluminij je nekoliko nevarnejši. Po podaji Krefla s kota je z glavo mimo vratnice meril Bolha.

Priložnost Kirma:

22. minuta: Po protinapadu Brava je žoga približno 25 metrov od vrat prišla do Kirma, veteran se je odločil za strel…lahko delo za Janžekoviča.

13. minuta: Nkama se je izkazal z natančno podajo na desno stran, kjer je bil spet prodirajoči Flakus-Bosilj. Ta je protinapad zaključil s podajo v sredino kazenskega prostora, kjer pa je Kidriču strel nekdo blokiral.

10. minuta: Prvi kot na tekmi, prislužili so si ga varovanci Dejana Grabića. Domači niso uspeli priti do zaključnega strela.

Priložnost Flakusa Bosilja:

5. minuta: Flakus Bosilj je dobil žogo na desno stran kazenskega prostora in pomeril z levico, Vekić ni imel težkega dela.

ZAČETEK TEKME!