"Haaland lahko doseže nivo Messija in Ronalda"

Bundesliga 13. Okt 20209:00
Alexander Hassenstein Getty Images Sport

Legendarni nogometaš Paul Scholes meni, da lahko 20-letni Erling Haaland doseže nivo na katerem sta Lionel Messi in Cristiano Ronaldo.

 Haaland je bil pozimi zelo blizu prestopa v Manchester United, a je kasneje, zaradi številnih zapletov v povezavi s provizijami, vendarle prestopil v dortmundsko Borussio.

Legenda rdečih vragov meni, da bi se klub iz Old Trafforda moral še naprej boriti za odličnega Norvežana. Po mnenju nekdanjega angleškega vezista bi Haaland za United predstavljal veliko večjo okrepitev kot pa Jadon Sancho, ki ga vragi že dolgo (neuspešno) lovijo.

Haaland je fenomenalen. Verjamem, da bo dosegel nivo na katerem sta Messi in Ronaldo,” ocenjuje Paul Scholes.

“Mislim, da Sancho ni prava izbira za naš klub, saj imamo igralce, ki imajo podobne karakteristike. Seveda je dober in zagotovo bo še napredoval, a prepričan sem, da ga United ne potrebuje. Klub potrebuje Haalanda” meni Scholes.

Norvežan ima z milijonarji iz Dortmunda sklenjeno pogodbo do leta 2024.

Paul Scholes je z Manchester Unitedom kar enajstkrat osvojil Premier ligo in dvakrat Ligo prvakov. Za rdeče vrage je skupno zbral kar 709 nastopov. Dosegel je 152 zadetkov in prispeval 73 asistenc. Glede na te izjemne statistične podatke se zdi, da bi morali vodilni možje Uniteda kokretno prisluhniti mnenju 45-letnika.