Bibiana debitirala z remijem v Berlinu

Bundesliga 10. Sep 201717:17 > 17:32
Getty Images, Matthias Kern

Nogometaši Herthe in Werderja so se v 3. krogu bundeslige razšli brez zmagovalca (1:1), tekmo na Olimpijskem stadionu v Berlinu pa je zaznamovala Bibiana Steinhaus, ki je sploh prva sodnica, ki je delila pravico v elitnem klubskem tekmovanju nemškega nogometa.

Avstralski napadalec Matthew Leckie je Herthi prinesel prednost v 38. minuti, izenačil pa je Danec Thomas Delaney v 59. minuti, pri čemer je tudi ostalo. Hertha je po treh krogih na desetem mestu s 4 točkami, medtem ko je za Werder to sploh prva točka v sezoni.

Bibiana Steinhaus je hkrati postala tudi prva ženska, ki je sodila v prvorazrednem tekmovanju petih najmočnejših evropskih lig (Nemčija, Španija, Anglija, Italija, Francija). Omenjena 38-letna sodnica je sicer nemška policistka, v prvih dveh krogih pa ni dobila priložnosti.

S sodniško službo na nogometnih tekmah se ukvarja od leta 2007, med vrhunce njene kariere pa lahko brez dvoma uvrstimo sojenje ženskega finala v nogometu na olimpijskih igrah v Londonu 2012 ter letošnji finale Lige prvakov za dekleta.