Prepričljivi Bayern za Heynckesovo zmago številka 500

Bundesliga 18. Nov 201717:19 > 17:35
Adam Pretty, Getty Images

Bayern München je v 12. krogu Bundeslige z visokih 3:0 odpravil Augsburg, Kevi Kampl je z Leipzigom proti Bayerju iz Leverkusna prišel do točke (2:2) in še povišal zaostanek za vodilnimi Bavarci. Dominic Maroh s Kölnom znova ostal brez točk.

Nemški prvaki proti Augsburgu niso dopustili presenečenja. Na Allianz Areni so slavili z visokih 3:0, potem ko sta zadela Arturo Vidal v 31. ter Robert Lewandowski v 38. in 49. minuti.

Bavarci so slavili že sedmič zapored v vseh tekmovanjih, medtem ko je njihov trener Jupp Heynckes vpisal zmago številka 500 v Bundesligi kot trener (326) in igralec (174). Največ v zgodovini.

Kevin Kampl (odigral je celotno srečanje) je z Leipzigom prišel do točke na gostovanju pri svojem nekdanjem klubu iz Leverkusna. Gostje so dvakrat povedli iz bele točke, a se je Bayer v obeh primerih uspel vrniti.

Še naprej poti iz krize ne najde Köln. Ekipa Dominica Maroha (na igrišču je bil od prve do zadnje minute) je na gostovanju pri Mainzu klonila z 0:1. Srečanje je v 43. minuti z natančno izvedeno enajstmetrovko odločil Brosinski.