Matthaus: "Ni kriv Kovač, igralci niso motivirani"

Bundesliga 6. Dec 201812:28 > 12:29
Maja Hitij/Getty Images

Legendarni nogometaš Bayern Munchna Lothar Matthaus je prepričan, da trener Niko Kovač ni težava bavarskega kluba.

Šestkratni zaporedni prvak Bundeslige je slabo začel novo sezono. Dobil je samo sedem od prvih 13 tekem in je trenutno 4. na lestvici z 9 točkami zaostanka za vodilno Borussijo Dortmund.

Trener Niko Kovač, ki je prišel iz Eintrachta, je po mnenju mnogih glavni krivec za slab začetek, a Matthaus se s tem ne strinja.

“Niko Kovač je bil igralec Bayerna pred 15 leti. Ima Bayernov DNK, pozna Bundesligo. Ima hrvaške korenine, a rojen je v Nemčiji. Igral je v Bundesligi, lani je bil dober z Eintrachtom, delal je tudi s hrvaško reprezentanco, tako da ima izkušnje z zvezdniki,” je dejal Matthaus, ki je osvojil sedem naslovov prvaka z Bayernom in dodal:

“Vendar pa je Bayern Munchen nekaj posebnega – za tisto nekaj pa potrebuje malo podpore ljudi, ki delujejo v klubu. Po mojem mnenju je Bayern storil napako, ker ni menjal igralcev. Tukaj so isti ljudje že več kot šest let, na primer Robben, Ribery, Boateng, Muller. Čas gre naprej, nogomet postaja hitrejši, prihajajo mladi.”

Matthaus je še nadaljeval v istem stilu: “Kovač se mora pomiriti z igralci, ki so v preteklih letih osvojili vse, saj se vidi, da tem igralcem manjka motivacije. Ko zaporedoma osvojiš 6 naslovov, kako se boš motiviral? To ni namerno, ampak avtomatsko. Morda je sprejel nekaj napačnih odločitev, a Kovač je dober trener in naučil se bo. Dela od jutra do večera.”