Pokaži mi denar! Borussia zaslužila 400 milijonov

Bundesliga 3. Jan 201911:15 > 11:22
Getty Images/Lars Baron

Borussia iz Dortmunda je kot zadnjega prodala Christiana Pulišića v Chelsea za 64 milijonov evrov in spet dokazal, da ji ni para, ko govorimo o zaslužku od prodaje nogometašev.

Lars Baron, Getty Images Sport

Borussia iz Dortmunda ima povsem jasno klubsko politiko: kupiti mladega in talentiranega nogometaša za relativno nizko vsoto, ga hitro razviti in prodati za nekajkrat višjo ceno. 

Zahvaljujoč temu načinu poslovanja, je Borussia v zadnji nekaj letih le od prodaje nogometašev zaslužila vrtoglavih 400 milijonov evrov! 

Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

S prodajo Ousmaneja Dembeleja v Barcelono je Borussia ustvarila največji dobiček v zgodovini kluba. Leta 2016 je nemški klub kupil mladega Francoza iz Rennesa za 15 milijonov evrov in ga naslednje leto prodala katalonskemu velikanu za 145 milijonov evrov. Barca je takrat PSG-ju prodala Neymarja in mrzlično iskala njegovo zamenjavo na krilnem položaju. 

Getty Images/Simon Hofmann

Pierre-Emerick Aubameyang je bil v Arsenal prodan za 63,7 milijona evrov, Gabonec pa je v Borussio prišel leta 2013 in Saint-Ettiena kot menjava za Roberta Lewandowskega, ki je takrat podpisal za Bayern.  

Jamie McDonald/Getty Images

Leta 2016 je prišlo še do enega odmevnega prestopa, potem ko je Henrikh Mkhitaryan prestopil v Manchester United za 42 milijonov evrov. On je v Borussio leta 2013 prišel za 13 milijonov evrov. 

Getty Images/Dennis Grombkowski

Mats Hummels je eden izmed najboljših nemških branilcev, Borussia ga je v Bayern poslala za 35 milijonov evrov. 

Laurence Griffiths/Getty Images

Ilkay Gundogan je City stal 27 milijonov evrov, Sokratis Papastapoulous je prinesel 20 milijonov evrov v blagajno, Shinji Kagawa 16, Sven Bender 15, Nuri Sahin 10.