Matthäus: Bayern ima preveč tujcev

Bundesliga 21. Avg 20190:00 > 0:02
Getty Images/Simon Hofmann

Legendarni Lothar Matthäus se je odzval na nedavne nakupe nemškega prvaka Bayerna iz Münchena in dejal, da to ni filozofija moštva, ki je vedno v ospredje porival domače nogometaše.

Bayern je tekom poletnega prestopnega roka v svoje vrste pripeljal nekaj zvenečih okrepitev, v veliki večini primer pa to niso nemški nogometaši. Na Allianz Areni bodo v tej sezoni med drugimi po novem nastopali Ivan Perišić, Philippe Coutinho in Michaël Cuisance.

V ekipi aktualnega nemškega prvaka igra nekaj nogometašev, ki ne igrajo za nemško reprezentanco ali pa prihajajo iz tujine. To je sicer precej neobičajno, če vzamemo v obzir, da je Bayern vedno sledil načelu vzgajanja domačih igralcev in da so za klub igrali reprezentantje te dežele.

“Uprava v tem prestopnem roku ni implementirala filozofije Ulija Hoenessa, ki veleva, da Bayern teži k temu, da vsako leto v svoje vrste pripelje najboljše razpoložljive nemške nogometaše,” je dejal Lothar Matthaus, ki pravi, da je to filozofija, ki prinaša uspehe. 

“Poškodba Leroyja Saneja, ki se je pripetile tik pred prestopom, je prinesla nesrečne posledice. Z njim in nekaterimi domačimi nogometaši bi bila situacija drugačna. Morda pa bodo vsi ti fantje na koncu le zaigrali v Münchenu. Timo Werner lahko naslednje leto pride brez odškodnine, Leroy do leta 2020, Kai Havertz bi tudi kmalu lahko postal naš član.”

Matthaus je obenem tudi mnenja, da ima s Coutinhom in Cuisancem ekipa preveč igralcev v zvezni vrsti.