Najboljša 'devetka' v nogometu? Lewandowski!

Bundesliga 28. Avg 201922:37 > 22:38
Lars Baron, Getty Images

Pet ligaških golov, ki jih je v tej sezoni vpisal Bayern, je dosegel Robert Lewandowski. Začetek nove sezone je obenem pokazal, kako je popularni Lewa zares vreden za aktualne nemške prvake. Tudi zato ga Bavarci želijo obdržati, zanj pa pripravljajo novo pogodbo.

Odkar je leta 2014 prestopil iz Dortmunda v Bayern, je Poljak Robert Lewandowski odigral 246 tekem v vseh tekmovanjih, na katerih je vpisal kar 197 zadetkov.

“Kar je najbolj neverjetno je, da je odigral kar 96 odstotkov vseh tekem, odkar je v Bayernu. To me pripelje do zaključka, da je Lewa za svoj učinek premalo plačan. Obstajajo igralci s toliko odigranimi minutami in niso niti blizu njegove številke golovo, pa zaslužijo več kot on,” je dejal legendarni nemški nogometaš in funkcionar Bayerna Lothar Matthaus.

“Zelo redko dobiva kartone, ne muči se s poškodbami, zelo redko je zamenjan in najpogosteje se vpisuje na listo strelcev. On ima reden in boljši učinek od vseh ostalih. Že leta govorim, da je Robert zame najboljša in najbolj popolna devetka v nogometu.”

Lewa je postal tudi edini igralec v zgodovini Bundeslige, ki se je v prvih petih tekmah sezone vpisal med strelce. Njegova tržna vrednost je v tem trenutku ocenjena na 65 milijonov evrov.