Oče modernega Bayerna odhaja v pokoj!

Bundesliga 30. Avg 20191:05 > 1:07
Getty images/ Alexander Hassenstein

Legenda Bayerna iz Münchna Uli Hoeness se je odločil, da se bo po štirih desetletjih poslovil od predsedniške funkcije. V kratkem se bo od svoje funkcije poslovil tudi njegov dolgoletni sodelavec in trenutno CEO kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Hoeness je svojo odločitev že sporočil upravnemu odboru kluba, predsedniško funkcijo pa bo opravljal do 15. novembra, ko bo na generalni skupščini izvoljen nov predsednik. Legendarni predsednik bavarskega velikana bo sicer ostal v nadzornem odboru in sicer do leta 2023.

Moja pomoč Bayernu ni povezana z nobeno funkcijo. Že od nekdaj sem govoril, da bom vedno na razpolago in da bom vedno skušal pomagati svojemu klubu,” je v sredo sporočil Hoeness.

Glavni razlog za slovo od mesta predsednika so lanskoletne kritike navijačev, nestrinjanje z Rummeniggejem okrog podpore trenerju Kovaču in želja, da bi več časa preživel s svojimi vnuki.

V boj za predsedniško mesto se bo podal dolgoletni direktor globalnega giganta Adidas, Herbert Hainer. 65-letnik je trenutno Hoenessov namestnik v nadzornem odboru kluba.


Klub je sočasno potrdil tudi odhod Rummeniggeja, ki ga bo nadomestil legendarni vratar Oliver Kahn. Priljubljeni Oli bo s 1. januarjem 2020 postal član upravnega odbora kluba, ob odhodu Rummeniggeja z vodilnega položaja v klubu 31. decembra 2021, pa bo Kahn postal novi CEO Bayerna.

To je zame velika čast. Hvala vodstvu kluba, na čelu z Ulijem Hoenessom. S klubom sem tesno povezan,” je dejal 50-letni Kahn, ki je vrata bavarskega velikana uspešno branil med letoma 1994 in 2008 ter v tem času postal ikona kluba.