Kovać jezen: ni bilo evforije iz Londona

Bundesliga 6. Okt 20190:00 > 0:03
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Trenerju Bayerna Nikui Kovaću je žal zaradi poraza proti Hoffenheimu z 2:1. Bayern je na Allianz areni izgubil prvič v letu 2019.

Hrvaški strokovnjak je po porazu Bayerna proti Hoffenheimu dejal, da njegovi fantje na ta obračun niso prenesli tiste energije in evforije iz tekme Lige prvakov, ko so v Londonu deklasirali Tottenham s 7:2.

“Jezi me. Posebno v drugem polčasu nismo bili takšni kot bi morali biti. Po premoru smo naredili preveč napak. Niti v enem trenutku nismo pritisnili nasprotnika. Zmaga Hoffenheima ni nezaslužena”, je Kovač ocenil včerajšni obračun Bayerna in Hoffenheima za Sky Sports.

Kapetan Manuel Neuer glavni razlog za poraz vidi v motivaciji.

“Na to smo opozarjali tudi v odmoru med polčasoma. Majhne napake so nas stale dveh zadetkov. Mi smo tisti, ki škarje in platno držimo v svojih rokah. To je opozorilo za vse nas, da zmaga ni samoumevna. V nogometu je mogoče prav vse, zato moramo biti na to tudi pripravljeni”,  je dejal Neuer.

“Od samega začetka nismo uspeli biti kos nalogi, ki je bila pred nami. Tri dni smo delali na tem, da to srečanje dobimo. Fantje vedo, kako pomemben je bil ta obračun za nas. Oditi na premor zaradi reprezentančnih obveznosti za nas enostavno nii sprejemljivo”, je dejal športni direktor Hasan Salihamidžić.

Poraz proti Hoffenheimu je prekinil serijo 20-ih zaporednih ligaških zmag Bayerna. Bavarci s 14-imi točkami še vedno zasedajo prvo mesto na lestvici Bundeslige. Isto število točk, a s slabšo gol razliko, so zbrali tudi Leipzig, Freiburg, Schalke in Bayer Leverkusen.

https://twitter.com/AFP_Sport/status/1180586420563410945